Nu é det söndagsnys...

Tja! lite trött efter gårdagens middagsbjudning, dock inte tröttare än att jag orkade med morgonprommisen på en timme, har städat min del av städningen, våttorkat golv, sprungit i fyrtio minuter, ja och kollat på mycket handboll dessutom...
Nu börjar dock orken att tryta och efter "Solsidan" på TV 4, samt en kvällspromenad med Smillan är det dax för bingen, ny vecka börjar...
Vet inte om nått är på G, lite nysningar samt rosslingar i maskineriet gör mig lite vaksam... Vi får se!?
God Natt!

Ett hundliv... Dag 29

... .. . .. ... . . ... ...!

Ett hundliv... dag 28

vov!
Nu är det allvar...
Dom vänder och vrider på allt...
Jag tror att det snart är mig de vänder och vrider på,
ja kanske också äter upp!?
Vet inte om det är Thailändarna de pratade om innan, ja Kungen och Drottningen!?
Lester är oduglig, jag känner hans doft ända upp hit, ODUGLIG!!!
Ska nån rädda Monarkin så är det upp till mig!!!??
Jag planerar att skrida till verket alldeles straxt, vid midnatt, ja eller så snart de haft avlösning och de nya vakterna går sin rond... Jag ska passa på att smita iväg då, jag har förstått att det nu på natten är minst aktivitet då!!
Du har rätt Pippin, Lester är bara en jakthund och duger inte riktigt till i dessa ärenden, då får vi tuffa ta tag i saker och ting, för ut, ja det ska dom, kungligheterna alltså!!
Nu, radio och telefontystnad...
Önska mig lycka till...

Japp...

Hi there!
After a workingday and a night with friends, I´m out, ten and out...
Walk with the Grey Shadow, Handball in Ängelholm 100 keys from Malmö, dinner with our nearest and dearest friends and then some moore...
I´m tired!!!!
We won with 30-15 in the game, the guys were great!
And, I know I said no new phone... So much for...
BUT, the phone is great and then some!!!
Good night!

JAAAAAA, NEEEEEJ!!!

Tja!!!
Först missar jag nästan hela matchen och sen, när svenskarna är på G, jag då får vi (Sverige) utvisning och sedan är matchen historia... 29-26 till Frankrike och jag kan inte ens säga om det är rätt eller fel!? Fast, som jag förstår det hela, hade svenskarnas målvakter inte deras allra bästa dagar, något som verkligen hade behövts, samt att Gille hade "Gille" på svenskarnas mark och vilken fest sen... Det luktar VM-guld, dvs att de försvarar sitt GULD!!?
Varför missade jag då denna viktiga tilldragelse!? Jo, jag och Lovisa har varit och inhandlat nya mobiler...
Dom é fina...
Efter en god-god middag är det så dax för fåtöljen och lite fredags-mys!!!!
Vi hörs, i morgon då djävlar ska det krossas.... Ängelholmarna ska få be på sina bara...
Tjing tjing!!

Ett hundliv... Dag 27

Vov!
Manicken var nån sorts spårning av ljudvågor!!?? Hur tänker människor egentligen?
VÅGOR, INOMHUS!!??
Hur som helst tror jag att jag hittat ett sätt att ta sig förbi vakterna och smita ut, fast frågan är om jag först ska försöka rädda dom som sitter i fängelsehålan, för Carl-Philip och Lester räddade ju faktiskt mig kan man säga?
Usch, såna svåra beslut för en liten hund som mig, men kanske du Pippin, ja och kanske Tucker kan ge mig råd i frågan?
Jag avvaktar tills jag har hört från er!
Det var ganska roligt här innan, jag råkade få syn på en tallrik full med mat och han som skulle äta maten var tvungen att göra nått. Jag passade på att sno åt mig, trot eller ej, men en hel hamburgare!!! Jag förstår nu vad husse brukar säga och varför, ja alltså att haburgaren lägger sig som en klump i magen, för det gör den, men gott var det och roligt blev det...
Han som skulle ha maten kom tillbaka och såg att hans mat var borta och i nästa rum satt det en annan man och åt på en hamburgare... Vilket liv det blev och slagsmål!!! HIhihi
Nu är dom jättesura på varandra och det kan jag kanske dra nytta av, för jag tror inte att de kommer hjälpa varandra direkt!!??
Oooops, nu går dom med sin "vågmaskin" igen, dumskallarna!!
Voff

Big business...

Tja!

Idag har jag besvarat nått som kan bli en riktigt häftig och lönsam för hela familjen!!
Det kommer att medföra en del arbete, dock inte mycket mer än det "arbete" jag redan lägger ner, fast det är bara den ena biten och den andra delen av avtalet behöver vi i sådant fall jobba lite mer med!?
Jag anser förstås att vi redan är hyfsat bra på den biten också och sedan att barnen gärna delar vår glädje i detta gör saken absolut inte sämre!!
Vad det än så blir det Big business, ja OM jag/vi får möjligheten...
När svaret på detta kommer vet jag faktiskt inte, men ni blir de första att få reda på det...

En annan dag...

Tja!

Så har då ytterligare en dag förlutit och det utan några större skandaler...
Det är oftast lite mer stress när man är själv med deltagarna, även om jag är van att ha en grupp pur allena, men idag har det bara varit skönt att i lugn och ro sitta ned med de som så behövt.
På eftermiddagen hade vi ett lärarmöte som även det gick lugnt och metodiskt tillväga och avslutningsvis var det samma jargong även på mitt medarbetarsamtal, m.a.o en lugn och skön arbetsdag.
Nu är jag således hemkommen och hann dessutom med att handla både det ena och det andra på min väg hem.
Nu ska straxt Smillan få en prommis, ja eller kanske ska vi ta en joggingrunda, vem vet?
Efter det lär det vara dags att påbörja matlagningen och idag står det Makaronilåda på matsedeln och det är sällan helt fel, ja om ni frågar mig alltså...
En annan sak jag precis "tvingades" tänka på var...
Hmmmm...
hmmm...
hmm...
Olika religioner... njja, det ämnet diskuterades vid fikat i morse.
Utveckling... nja, det dryftades under medarbetarsamtalet.
Ärlighet och vilja... Detta har visserligen redan berörts idag, MEN det var inte med er, så det kan vi gå vidare med!
I dagens samtal kom frågan huruvida jag är nöjd med min tjänst och om det var något annat jag undrade över eller för den delen hade på hjärtat?
Jag svarade att, det har jag och berättade om den ev. tjänsten och OM frågan ställs till mig, vet jag faktiskt inte vad svaret kommer bli...
Hon, min chef Ulli, sa sig förstå mina tankar om detta och att x-antal tusenlappar per månad, rent krasst ÄR x-antal tusenlappar per månad!
Jag å andra sidan frågade vad vår komunala inrättning kan tänkas ställa för ev. motbud? Svaret på den frågan kan vi för tillfället lämna därhän, då hon tyvärr inte var beredd att kunna diskutera detta som det såg ut just nu, men att hon skulle kolla upp detta snarast, vad nu det innebär?
Hon uppskattade min ärlighet och menade att det hade varit en stor förlust för E2C om detta skulle realiseras och att hon bara hört ja och sett gott om och med mig! Kul att höra, ja även om det inte ger mer klirr i kassan hos mig... Beträffande viljan, ja vad kan man annat säga än att har man inte en vilja att verkligen försöka lösa saker och ting, har man ett problem och det oavsett vad man pratar om!!?
En av våra nytillskott (bland deltagarna alltså) har ett brokigt förflutet och har bevistat flera av landets "vård-platser" och dessutom rymt från ett av dem och hade viljan att hålla sig borta/gömd i nästan sex månader, det är väl ett viljebesked om något... Skämt åsido, denne deltagare har nu insett att den smala vägen ändå känns betydligt trevligare och framförallt lugnare, så nu pluggar denne på utav bara h-vete... Jag hoppas verkligen att det ska hålla i sig och lovar att stötta så mycket jag bara kan, MEN utan egen viljekraft lär jag inte komma särskillt långt!!?
Huua, tiden flyger fram och det som jag trodde och först kände, ja att detta skulle bli ett kort inlägg, har sedermera blivit lite mer...
Tjolahopp i galopp!

Ett hundliv... Dag 26

Ha!
Snodde Carl-Philips mobil och har således möjlighet att nå ut till omvärlden, men bara en kortis, för vem vet om dom spårar upp mig?
Här på slottet hände något konstigt igår, iaf fattade jag det som att det var igår?
Kungen skulle iväg och träffa bekanta och gjorde så också.
När han klivit in i limmon och åkt blev det fart på slottet, vakterna fick order om att varken släppa in eller ut någon och att absolut inte prata med någon, m.o.a munkavel på!!
Det kom män i uniformer med fler stjärnor och annat än det finns stjärnor i himlen...
Drottningen och hennes barn, samt hela personalstyrkan hade blivit förda ner i fängelsehålorna och det var bara jag kvar, då Lester inte hann gömma sig när slottet stormades.
Just nu håller männen på att installera en massa maskiner, allt ifrån datorer till något som jag tror kan vara vapen!? Jag törs faktiskt inte röra mig för tillfället och vågar heller inte fortsätta skriva för stunden, men ska försöka återkomma lite senare?
Det konstiga är att de låter lite som en del av husses förra elever, ja dom talar så konstigt?
Jag vet inte hur dom pratar därifrån Tuck och Pip kommer och kanske är det deras President som kommit hit!?
Nu kommer dom hitåt och har nån konstig manick som de svänger fram och tillbaka!!
Voff

Ett hundliv... dag 25

VOOOOOOOOOOFFFFFF!!!
Jag vill inte vara kvar!!!
Jag vill till farmor, ja eller husse och matte!!!!
Denna familj är ju helt skruvade, ja det finns inga gränser för tokigheter!!
Jag ska berätta och jag börjar med Kungen! Han skulle iväg igår på nån bjudning med sina vänner och sen blev allt tydligen fel och journalister försökte tränga sig in och all tekniskt skulle genomgås på slottet och det håller de på med just nu och frågan är om min mob...

Onsdags-speed...

Tja!
Som ni vet så är det onsdag idag och ni vet alla, ja nästan alla, vad det innebär...
Stress, stress och sen lite annat skyndsamt!!?
Är hemma och vänder, käkar lite, ja en del av oss iaf. Jakob har ätit mellis och äter mer efter konfirmationsträffen.
Saga äter med Lotta, som jag förövrigt ska hämta, ja efter att jag lämnat Lovisa på Gymnastiken. Sen ska jag iväg på handbollsträning, ja även när Jakob inte är med... Sga har "bara" läxor och Lovisa, hon har redan gjort ? Jakob säger sig ha gjort det mesta och det brukar även det stämma, ja OM det mot förmodan skulle vara nån som inte gör läxorna på stört, så är det Saga... Hon har egenskapen att försvinna in i en lek och nästan inte hitta ut igen...
Dagen har varit alldeles i min smak, teori på förmiddagen och tekniska muséet på eftermiddagen!! Var inne i en gammal u-båt och fy f-n att sitta i en sån när det börjar bombas runt omkring en och det då man ligger på en trettio meters djup... Det du Mora-Nisse, det är skräck det!!!? "Mora-Nisse", dvs. Malins bloggnamn, kommer sedermera att nyttjas å det grövsta, nej jag menar alltid!! Hon kan själv förklara varför hon går under den benämningen...
Näpp, got to go!!
Catch you later!!

Ett hundliv... dag24

Vofsingar!

Nu kan jag säga att Om jag vore Lester, skulle jag gjort uppror mot Kungen och Drottningen!!
Det är inte mycket till promenader man får på detta ställe och när man väl får det, är det inte nån av dom som går ut med en... Nä, nån SÄPO-snubbe traskar runt med mig och Lester, typ ett varv runt slottet då och då!!!?? Inte undra på att Lester är lite överviktig, nja eller en aning addipös?
Hörde dom åter prata om bjudningar och sånt idag och jag känner mig osäker på om det är jag som ska bli huvudrätten eller ej!? tror faktiskt att det är dags att smita ut bakvägen och söka vidare efter de vita STORA båtarna och sedan vidare till farmor!?
Det positiva här, är att jag har fått lite större rörelsefrihet, ja typ som Lester och det innebär att jag rör mig i kungafamiljens privata rum, lite spännande faktiskt!
NI skulle bara höra vad dom pratar om och vilka TV-program de tittar på...
Jag tror dessutom bannemej att Kungen var rätt så rund under fötterna när han kom hem sent i natt och sen att Siliva sa åt honom att han fick gå och lägga sig i gästrummet... Hihihi, ni skule ha sett hans min!!
Madeleine, hon kom inte hem alls... I morse fick jag och Lester dela på Kungens frukost, då han inte var så sugen på frukost just då... I dag gick vi (jag, Lester och SÄPO-snubben, en promenad genom Gamla stan och det var himla trevlig, ja med musikanter som spelade och sjöng, nån som trolade och vet ni vad som hände vid ett rödljus!? Jag såg Rickard, ja husses kusin!!! Han körde förbi i sin bil och han tittade och pekade mot mig och pratade med nån gubbe som satt bredvid honom!! Vilken typ va!!? För det kan ju inte vara så att han inte känner igen mig eller? Nästa gång, ja om jag träffar honom igen, ska jag bita honom i benet eller på nått annat lämpligt ställe, så fräckt va!!?
Opps, nu vankas det mellis!! Ja, det är en annan bra sak på slottet, mycket mellisar blir det, Hej då!

En dag helt i...

Tjenare!

Detta har varit en dag, helt i min smak!! En tidig start gör att man åp ett annat sätt hinner med dagens alla möten, både konkreta och de bildliga...
Efter att ha skött morgonrutinerna, dvs. på jobbet, satte jag mig och drack en kopp kaffe och läste, samt besvarade mail, bloggen och Facebook-sidan!
Så långt, allt väl! Deltagare kom, så gjorde även vår studie och yrkesvägledare, projektledare och vår rektor!!? Nu blev man ju alldeles konfys... Nja, eller inte, men det kändes nästan lite föör bra med all personal på fyra-fem stycken deltagare? Sedan dunkade det inte ett antal deltagare till och då kändes det lite bättre! Rektorn var här mest för att få komma ut och se hur bra vi sköter oss, ja eller nått sånt...
Både jag och min kollega ska inom kort ha medarbetarsamtal och då ville Ulli (vår rektor) gärna ha varit ute på "fältet" för rekognisering...
Mitt i allt detta, kom jag på att jag för i helv... skulle ha varit på en föreläsning på förmiddagen!!!?? Jag stack snabbt iväg och hann vara med på den senare delen av föreläsningen och den var riktigt bra!! Vet inte om ni har varit med om forumsspel eller ej, men det är så himla roligt, ja mest om man själv får agera, men de som nu stod för teatern var grymt duktiga så det var nog bäst det som skedde!!?
Temat var "Hälsans betydelse" och framförallt d¨å ungas hälsa/ohälsa i arbetslivet... Ni ser utifrån dessa rader att det fanns mycket att prata om och förhålla sig till, skitkul och intressant!!
Hur som helst, efter lunchen var det teori, jag var på egen hand då Nadia var på möte hela eftermiddagen! Detta är sällan några problem och det var det inte i dag heller!
Nu håller jag på att avsluta för dagen, ja efter lite kopiering, nått alster som ska rättas och en present som ska lämnas tillbaka... Visst ja, det ingår nog inte i skolarbetet!? Okay, tar det på vägen hem!!
Sen är det läxläsning, matlagning och allt annat som kan tänkas stå på dagens schema!? I kväll är det sedan handboll och rent krasst så gör det inte så mycket om hur det går ikväll, för båda lagen är ändå klara för semifinal, men OM Sverige skulle vinna mot danskarna i kväll, innebär det att man i semi möter tvåan i den andra gruppen, något som jag inte vet hurvida det passar bättre eller sämre!? Till sist och syverne, måste man vinna och det oavsett motståndet, ja dvs. OM det ska räcka ända fram till ett VM-GULD!!!
Heja Sverige friskt humör!!

Måndags-mys...

Tja!

Måndag igen och det är en hektisk men ack så skön dag, ja det finns t.ex inte på världskartan att sätta sig i soffan och bara slappa, något som jag ändå inte uppskattar!
Efter en något trevande inledning på dagen, ja då de allra flesta av deltagarna ansågs sig vara förtjänta av en skön sovmorgon!? Den nya kille, ja dessutom den enda killen, han hade banne mej kudden kvar i hela ansiktet när han, runt tio-tiden gled in... Han hade inte ens med sig varken Aftonbladet eller Expressen, fräckt va!!?
På friskvården var vi ute i Rosengård och styrketränade, ja eller vad en del av dom nu kallade det för, ja dvs. det som några höll på med!?
Det blev ändå en hel del träning för de flesta av oss... Japp, gubben fick även han röra en och annan muskel...
Nu har jag varit ute och joggat i fyrtio minuter med Smillan och käkat lite rester (måndagarna är en rest-mat-dag).
Nu börjar det brännas lite, Lovisa ska på träning, Lotta ska hämtas och sen ska jag och Jakob iväg på träning!!
Ja, jag tror att vi får denna dagen att så sakteliga rulla på den mé...
Hörs och synes!!

Ett hundliv... Dag 23 (men vem räknar)...

Voff!
Jag har bara en riktigt kort stund, de är runt omkring mig mest hela tiden och mycket riktigt så befinner jag mig på slottet!! Jippie!! skulle säkert en del av er säga, MEN OM man nu hellre vill vara hos sin farmor eller snarare hemma hos husse och matte igen, så är det inte världens bästa ställe!! Dessutom hörde jag stor-husse (Kungen alltså)prata med Lesters matte nått om Thailand, äta hundar och Statsbesök!! Jag har onda aningar om detta och jag vet inte om det där med hunden och mat innebär att jag... Nää, jag törs inte ens tänka tanken!!?
Dom är annars väldigt snälla och gosar mycket med mig, fast som sagt...
Nääää, nu kommer det nån igen, måste fundera på att försöka smita ifrån detta ställe!!?
Voff på er!

Ett hundliv... Dag 22

Vov!
Det har hänt lite grejer som gör mig lite konfunderad?
dels har jag blivit badad, så det är antagligen en renlig familj jag hamnat hos, vilket förvisso är bra, men å andra sidan är jag inte speciellt förtjust i bad! Det om att jag skulle vara hos Kungen tror jag inte på, jag blev badad i en plastbalja och sånt tror jag väl inte att de har på slott!!? Inga guldkantade och stora badkar här inte!!
Sen skulle jag torkas och borstas, usch och fy för sånt trams! Sedan kom det in en som fotograferade mig och jag fick stå och sitta i en massa olika positioner, ahha, tänkte jag då, kanske är det nån mode-familj jag hamnat hos?
Jag hörde dock att dom pratade om nån efterlysning eller nått ditåt!!? Jag har inget gjort, ja förutom att jag rymt hemifrån, "råkat" ordna lite mat och så, men absolut inget allvarligare, jag lovar!!
Nyss kom nån som jag hörde gick under namnet Madeleine in och hon satt och gosade länge och väl med mig, underbart!! Hon var sedan tvungen att gå, nån som pratade lite konstigt ropade på henne, nått om att det var mat... Och så lämnade hon kvar mig!!?? Helt otroligt att glömma lilla mig, eller hur!?
Jag hörde dom prata om att "dom" skulle komma hem från jakten senare i kväll och då hoppas jag få träffa Lester igen och ta reda på vart jag är och vilka hans familj är, kanske också vad det är för båtar som finns här utanför?
Jag har kollat upp rummet lite extra och hur det fungerar när nån kommer in i rummet. Jag kan med lätthet smita ut då någon kommer in, ja om det skulle behövas och jag tror dessutom att de litar på mig!? Jag har varit en darling hela tiden och varför skulle jag inte vara det för, dom har ju faktiskt varit snälla emot mig!
Nää, nu tycker jag att jag hör den där tanten som låter lite konstigt, faktiskt lite som en elev som husse hade på sitt tidigare jobb och den killen kom från ett annat land och därför inte lät som husse, ja eller som de flesta vi stöter på i Malmö, dom pratar ju riktigt konstigt dom!!
Voff på er.

Anslagstavla och annan...

Tja!
Jag har kommit på att, ja inte direkt kommit på det, kommit på det, för det har säkert andra redan gjort!?
Det jag nu iaf har insett är att min blogg fungerar alldeles utmärkt som lite av varje och ändå inte!!
Meddelanden kan lämnas och få besvarade.
Anslagstavla, dvs. att bloggen används för att få ut saker till andra, även om detta är en "smal" reklamsida, ja det är nästintill endast de närmast sörjande som med relativ regelbundenhet går in och läser...
Informtaionsspridare, OM ÄN mest ensidig information, ja ni vet, från mig och Mumin till er...
Debattsida, fast om det tvistar de lärde... För så hemskt mycket debatt vet jag väl inte om det blir särdeles ofta förstås...
Glädje- och gnällspridare... Och det har vi mycket av på just denna sida, toppen, ja om man nu gillar gnäll...
Ja, man kan säkert fortsätta en stund till och kanske, jag skrev KANSKE så kommer nån av er på fler användningsområden...
Hur som helst, på anslagssidan kan man idag läsa att lilla My, tillika min mor, UNDANBER ALL FÖDELSEDAGSAKTIGA FIRANDET på och runt hennes fördelsedag, hon vill dock gärna ha en miljon eller två insatta på sitt konto... Eller hur var det nu med det!?

Vidare så här på söndags-mysardagen...
En härlig morgonprommis, följt av lite shopping i Burlöv med familjen, ja inte prommisen för den är vikt till mig och Lotta!! Den är lika skön som välkommen och då må ni tro att vi hinner avhandla både det ena och det andra!
På sätt och vis borde vi få lön när vi går där och handleder varandra, tycker inte ni det också!?
I dag var t.ex ett av ämnena, coachande samtal... Det är för övrigt något jag tror mycket på och beträffande det jag skrev här om dagen, dvs. Lärare och lärande (eller nått?) så har jag alltid försökt sätta eleven i fokus, ja inte bara elever, nej alla människor som jag har att göra med och som har någon form av frågetecken som behöver rätas ut... Jag menar att man nästan alltid själv sitter inne med svaret, bara det att man inte för stunden kan finna rätt lösning!? Då är t.ex ett coachande samtal väldans bra!
Nåja, vidare har jag och tjejerna varit hos Karlssons och fikat, ja det var väl mest jag och Magnus som stod för det där med fikat... Samtidigt tog Lotta och Tina en en och en halvtimmes promenad med Smillan och Viggo!!
Jag hjälpte till att fixa lite med ett instabilt bord också, något jag gärna ställer upp på!!
Jag fick höra att jag "slipper" skruva ihop Magnus trehjuling, då företaget som sålde hojen kommer och gör det, troligast i veckan, JIIIIPIIE!!! Lite nervöst hade det allt varit att ha ansvaret för ihopsättandet av en cykel som ligger, helt isärplockad, i tre stora kartonger... Puuh!
Nu vankas det snart middag och dagens kock(a) heter Lovisa och hon ska tilreda nån fiskfilé-rätt, med potatis mm. och det ska bli intressant att få smaka på, ja hoppas jag!?
Kanske, kanske blir Jakob klar med sitt skolarbete och förväntar sig då att jag sticker ut på en löprunda med honom!?? Ja, vi får se hur denna dag avslutas, ja att vi ska kolla på dagens fight i handbollen är given, men förövrigt står det skrivet i stjärnorna hur dagen avslutas!??
Hoppas er söndag också varit bra!?
Kramar och slängkappor på er!

Ett hundliv... dag 21

Voff!
Har endast tid för ett kort inlägg, det är vakter och annat folk runt omkring mig hela tiden, ja nästan iaf!!!
Vad är det du säger, förlåt skriver Tucker, skulle jag vara på slottet, hos kungen!!??
Jag tror nog att du hade gjort bra i att INTE slicka i dig det din matte dricker av, du verkar ju vara helt yr och Pippin verkar inte vara bättre!!?
ker jag nog att dom ser rätt så stora ut, men tänk om det är så att du har rätt... och jag fel!? Hmmm, det här måste jag fundera lite på och så ska jag försöka komma på nått sätt att ta reda på vart jag är!?
Lester har jag inte sett sen jag kom hit, fast jag hörde nån prata om jakt och Lester... Kanske kan han strö lite ljus över alla de frågor jag har!?
Kungen och slottet... Du é för rolig du Tucker!!
Oppps, nu kommer det nån, voff!

Lärare - lärande...

God kväll!

En fras från en gammal vän på Facebook, ja vänskapen kommer ursprungligen INTE från Facebook, utan från the real life! Han hade iaf länkat ett klipp från "Vem vill bli miljonär", för övrigt ett helt sjukt inslag om två Stockholmstjejer som inte visste till vilket landsskap Kristianstad och Malmö tillhörde!! Jag svarade nått i stil med att tjejerna inte var särskillt smarta, typ, ja och nått om Stockholmare med för den delen...
Men i en följande kommentar skriver han att, ja du är ju lärare!!
det fick självklart mig att tänka efter lite, ja som ni vet att jag faktiskt då och då gör...
Vad är egentligen en titel!?
Bara för att jag i min yrkesroll kan titulera mig som lärare, betyder inte det att jag är ett levande lexikon och har inte för den delen möjlighet att nå alla elever, kanske? Jag är bara en vanlig människa som mer eller mindre råkade hamna i den rollen som jag gjorde och som det sedan visade sig var, för mig, helt rätt!
Jag erkänner (eller vad man ska säga?) att jag kanske inte är den allra bästa läraren, ja rent utbildningsmässigt, men det är å andra sidan inte mitt syfte med mitt arbete!! Mitt arbete är att vägleda andra människor till kunskap, en kunskapsresa utöver det vanliga, skulle ja vilja påstå (oj vad jag stiker ut hakan nu, men det är det värt!?)...
Kunskapen finns ju i oss alla, men det är inte alla som lyckas locka ut den ur andra människor och det är väl det allt handlar om, eller har jag helt tappat greppet!?
Jag har sett och upplevt många fantastiska lärare, med oändliga kunskapsbanker inom sig, dock utan vetskapen om hur man får andra att lära sig allt det som denne har att erbjuda och då tappar man ju, enligt mig iaf, lite av poängen i att lära sig nått överhuvudtaget...
Eller en lärare som lyckas lära ut t.ex matematik, kanonbra!! Grejen är kanske bara den att elevern sen inte kan nyttja den kunskapen i sitt arbete, för en anställning har personen ifråga aldrig lyckas behålla och det eftersom han/hon inte fått lära sig hur man socialiserar och funkar med andra människor...
Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men det hade antagligen mest lett till nån form av självgodhet från min sida... Jag hade mest troligt inte skrivit dessa rader för ett halvt år sedan, ja då jag kanske inte hade världens bästa självförtroende och inte insåg att jag faktiskt är bra på det jag gör, fan va skönt att både inse och att kunna "säga" det!!
Det hela grundar sig i och då pratar jag om lärare/lärande, att inte ta saker för givet, utan att fortsätta att utvecklas och att vara öppen för det mesta när det gäller "hanteringen" av unga människor...
Med dessa ord tänker jag dra mig tillbaka och koja!
Guten nacht alle sammen!

Ett hundliv... Dag 20 (fortfarande)

Hej mina vänner!

Stället jag hamnat på, eller rättare sagt rummet, är ett slutet rum, dvs. stängda dörrar vart man än letar...
Jag hoppade upp på en stol som stod nedanför ett av alla de fönster som finns i rummet och där fanns det gott om plats må ni tro! Tro det eller ej, utanför fanns en hel drös med vita båtar och om ni frågar mig så är dom ganska stora... En del av dem ser lite gamla ut, men de är ändå vita! Framför allt tittar jag på en båt som ligger på andra sidan vattnet och den båten har höga master och för att komma ut till den båten måste man ta sig dit via en bro!
Fast härifrån ser jag flera broar och mängder med bilar, vart man än tittar!! Sen tittar jag ner och nedanför detta hus, står en massa vakter och jag känner osedd härifrån!! Undrar om den där Lester och hans lill-husse lurat mig?
Runt det huset jag befinner mig i finns en massa stora fina hus och om jag hoppar upp på andra sidan, jo det finns fönster även åt andra hållet, där går det ännu fler vakter och dessutom var det precis avlösning... Dom hade gevärer och var väldigt fint klädda, ja och chefen hade ett svärd som han viftade med!!
Nu hör jag röster utanför mitt rumm, bäst att lägga sig och spela död, ja eller nått...
Voff!

Ett hundliv... Dag 20

Vov!

Ni kommer inte att tro mig, jag lovar!!
I morse var jag, trot eller ej, uppe tidigt och det var faktiskt riktigt uppfriskande!!
Ja, kanske trivs jag ändå bäst med att få ligga och morna mig en aning, men min mage antydde att jag kanske borde komma iväg och försöka tigga mig till lite mat.
Hur som helst, när jag kommit ur mitt lilla nattgömme och började promenera i den riktning jag hade bestämt mig för att gå, dröjde det inte länge förrän jag stötte på en riktigt trött labbe med sin, om möjligt, än mer trötte husse!
Jag närmade mig de båda med en viss försiktighet, jag har ju inte riktigt haft nån vidare tur med de jag träffat i denna stad... I alla fall etablerade jag kontakt med Labradoren, som för övrigt heter Lester och är tre år gammal.
Det visade sig vara en rikig charmör och han berättade att han bodde i ett stort hus mitt i Stockholm. Hans husse försökte schasa undan mig och var nästan hotfull, svor gjorde han också!!
Ja, kanske var han inte direkt hotfull, men jag kände mig inte direkt välkommen in i "klubben".
Lester frågade vem jag var och framförallt vart min husse eller matte var? Jag berättade att jag stuckit hemifrån för att få lite lyxig tillvaro hos farmor som bor i Stockholm och att jag annars bor i Malmö. Lester höjde på ögonlocken och berättade att lill-husse, ja han som höll i kopplet, pluggade i Malmö, eller rättare sagt på Lantbruksskolan i Alnarp som ligger alldeles utanför Malmö och är bara hemma denna veckan. Jag blev alldeles varm inombords och berättade att jag och min husse och matte ganska ofta är och promenerar i och runt Alnarp!!
Lester fortsatte prata om sin familj och att de ofta är ute och reser och jobbar, samt att han då har någon som passar honom! Fast ibland får även han följa med, framför allt när husse ska jaga och det är ganska ofta.
Han berättade vidare att hans familj tycker väldigt mycket om djur och att det kanske skulle gå för sig om Smillan följde med honom och lill-husse Carl-Philip hem, fast lite i bakgrunden till en början, mest för att lill-husse inte skulle bli så orolig. Jag tyckte att det lät som en lysande idé, ja dvs. om det kanske kunde finnas en liten matbit och kanske en skål vatten? Det trodde Lester inte var något problem?
Sagt och avgjort, jag följde efter dom på lagom avstånd, även om hans lill-husse såg lite misstänksam ut till en början. Sedan ringde hans mobiltelefon och han blev genast ointresserad av mig, vilken tur!
Jag hörde honom prata med sin mamma, Silvia hette hon visst och så hörde jag att de pratade om nån jakt och Carl-Gustav, samt Sörmlandsgården. Sedan avslutade dom samtalet och straxt därefter var vi framme vid ett jättestort, närmast gigantiskt hus och nu kände jag att jag snart svimmar och han, lill-hussen, han bara stannade och pratade med några människor. Först såg jag det inte, men sedan när jag kom fram runt hörnet såg jag att dom hade uniformer!!! Nu är det kört tänkte jag och var på vippen att springa iväg åt det motsatta hållet, men så vände sig lill-hussen om och satte sig på huk och började kalla på mig. Jag vågade mig först inte fram, kanske var det nått knep!? Gubbarna i uniform stod och tittade på, utan att verka särskillt intresserade, men jag var inte säker på OM jag skulle våga mig fram eller inte? Jag vet att jag tänkte att kunde vi inte bara gå vidare hem till deras hus, dom verkade ju vara så trevliga? Sen började jag känna mig alldeles yr och sen vet jag inte vad som hände!!
Nu har jag precis vaknat upp och känner mig fortfarande alldeles konstig och i ena tassen sitter ett bandage och nån slang!!?? Jag undrar verkligen vart jag är och jag kan säga så mycket att det är INTE nått fängelse!!!
Eller så har dom väldigt stora och fina fängelser här i Stockholm, ja om jag nu fortfarande är i Stockholm?
Alltså shiiiii, jag skojar inte om jag säger att det rum där jag befinner mig är större än husses och mattes hela hus!!! Näää, nu ska jag försöka ta reda på vart jag är och då kanske det bästa är att lokalisera Lester!?
Vi hörs senare!

Fredags-bus...

Hej alla glada!

Nu lider denna vecka snabbt emot sitt slut och en helt underbar helg står vid dörren!!
Gårdagens firande blev succé och det var en riktigt nöjd tjej som somnade in så där vid tio-tiden!
Förutom den av födelsedagsbarnet beställda lax-rätten följdes av att tjejerna gjorde två helt underbara glass-skapelser, en laktosfri och en med vanlig vanilj, ja och en massa andra tillbehör!!
Sen blev ju kvällen inte sämre av att Sverige spelade riktigt bra och vann mot Polen, UNDERBART!!!!
Nu väntar fler spännande (hoppas jag verkligen!) matcher i den sk. mellanrundan för de svenska pågarna och sedan hoppas jag vid min skapare att de spelar vidare om medaljerna!!?
I helgen ska Saga först och främst rida i morgon och sedan är det födelsedagskalas på eftermiddagen, jippie...
Jo, visst ska det bli roligt, framför allt då hon inte bjudit in hela klassen och bara tjejerna!!
Sen ska vi passa på att njuta riktigt mycket, så som att ta våra morgonpromenader som det inte blev så mycket av förra helgen! Vi hinner avhandla såå mycket, ja inte bara avhandla saker utan även prata om ditten och datten...
I kväll blir det Let´s Dance, då tjejerna är ivriga Let´s Dance påhejare...
Jag ska dessutom verkligen försöka komma igång med träningen och då menar jag både löpningen och rygg/styrketräningen!!! Det har varit skit med allt vad träning heter och jag känner hur min rygg börjar återgå till ett läge som jag ABSOLUT INTE VILL!!!
By the way!
Ögonläkaren ringde mig här om dagen... BRA/MINDRE ROLIGT!?
Hon kunde konstatera att glaskroppsväggen "sjunkit" en del och att den i stort sett befinner sig mitt i mitt synfält!!
FINE, men att de (Ögonkliniken) INTE opererar ett "friskt" öga!!??
På min följdfråga angående mit sk. "friska" öga och jag ser, ja eller rättare sagt INTE ser mer än precis vad jag behöver och om det andra ögat får motsvarande glaskroppslossning, är jag körd!!
OM, så är fallet, blir det en annan sak menade hon och DÅ/om i fall att... kan det vara tal om operation, för då blir det ett sk. handikapp!!?
Således får jag gå och dra på denna "hinna" inne i ögat, ja som hindrar mig från att se vad många av er andra gör, dvs. hyfast klart med bägge ögonen...
Hon sa faktiskt också att när jag blir äldre (här kunde hon såklart inte precisera sig...) kommer denna glaskroppsgelé att skrumpna och då bör mitt synfält bli klarare igen, JIPPIE... tror jag!?
Ja ja, då var väl veckans "gnällhörna" avklarad och jag ska dra mig hemåt för lite fredags-bus, ja eller om det var mys!!??
Ha en härlig avslutning på veckan!!

SAGAS DAG!!!

Hej hopp!!
I dag är det Sagas nionde födelsedag och det är lite svårt att ta in, för tänk vad åren bara susar från och vips så har man bara vuxna barn omkring sig...
Hopppla hoppla, nu lugnar vi oss lite va!!!??
Än så länge hinner vi nog med att och vill ha barn och inget annat, för tids nog sitter vi där och gläds åt OM nån kommer hem och äter middag med sina "gamla" föräldrar... Eller så blir vi desto gladare om dom INTE kommer hem och äter middag, vem vet!?
Usch så tramsigt det blev nu!!
Nå väl, det är iaf Sagas födelsedag och jag ska bege mig hemåt för att fira hennes stora dag!!
Hon har redan fått en hel del presenter och fler väntas framåt kvällen och då kommer även moster Lena på middag, en middag bestående av lax, en god sås och färsk pasta!!
Vadå ingen födelsedagsmiddag!!?? Födelsedagsbarnet har själv fått spika menyn!!
Glass till efterrätt är även det en önskan från "grisen"!!
Så, ja om ni inte misstycker...  Nej, trodde väl inte det, ja då avslutar jag och drar hemåt!!
Ha en underbar kväll och ni får nog gärna ringa och gratta henne, det hade hon uppskattat!!

Ett hundliv... dag19

GRRRR!!

Jag börjar förstå varför husse och matte flyttade från Stockholm, för vart man än vänder sig, är det stressade, otåliga och arroganta människor, ja även en del av de hundar jag stött på!!
Ta t.ex igår, jag stötte på ett gäng grabbar, säkert "bastarder" allihopa och dom rånade mig på mattes mobil!!
Först var jag glad över att de inte gav sig på mig, ja mer än de gjorde?
Sedan blev jag så arg att jag nosade upp dom, ja eller rättare sagt den som hade mattes mobiltelefon och gav honom en rejäl omgång och tog tillbaka telefonen!! Jag måste säga att jag normalt sett är en väldigt snäll och ödmjuk tjej, fast jag har fått många timmars utomordentlig träning av nästa alla i familjen där hemma, främst husse, så jag vet och kan en massa grepp och tjyvknep att ta till vid behov och dessa kom väl till pass...
Ni vill INTE veta alla knep och knåp jag tog till, men jag tror INTE att gänget kommer att följa efter mig...
Annars är människorna här, väldigt stressade och kör t.o.m värre än husse, JO det är sant!!
Jag har iaf träffat en schysst, ja om än lite väl krallig kille idag, en pitbull, en dörrvakt och han sa sig veta vart jag skulle ta vägen, toppen!!? Det visade sig dock inte vara riktigt så bra som jag trodde att det va!? Vet inte vad han gick på, men när jag kommer att tänka på det, så såg han konstig ut, kanske var inte hans vägbeskrivnig så bra?
Jag tyckte att det kändes som om jag nästan var på väg tillbaka till det där stora huset jag pratade om här om dagen? Mycket riktigt var jag på väg åt fel håll, ja efter att ha snackat som hastigast med en Bullmastiff. trots att han var riktigt stressad, ja hans husse drog riktigt mycket i honom, stressad som bara den!!
Nu är jag på rätt håll igen, jag bara känner det...
Nu ska jag kila vidare, vi hörs senare!!
Vet ni vad, nu skulle jag hellre ha varit hemma och kanske fått en bit tårta?
Saga fyller ju faktiskt år idag och det tänkte jag inte på när jag rymd... kom på att farmor kanske behövde ett litet besök från mig...
Ja ja, grattis Saga.

Somliga går...

Tja!

Somliga av oss människor går omkring och känner skuld för olika saker, som t.ex att jag kanske var lite väl hård vid det mötet eller för att jag faktiskt råkade komma fem minuter för sent till nått möte eller träff och ska be om ursäkt både hit och dit, samtidigt som det finns andra personer som nästan alltid är sena eller gör (enligt mig!!) dumma saker och är vansinnigt egoistiska och det utan att ens blinka!!?
Det värsta är att dessa (egoistiska) människor väldigt ofta kommer undan med det de gör, ja eller INTE gör och det för att de har, antingen en självsäker attityd eller faktiskt inte har en aning om hur andra människor kan tänkas känna sig när de blivit överkörda eller dylikt...
Jag stöter ibland på människor som jag kan bli ruskigt irriterad över och på, ibland måste jag dessutom "slå" tillbaka och det med blandade resultat... Jag vet att det sällan är mycket att göra nått åt, MEN ibland måste jag bara sätta ned foten, ja t.ex om en person som får jättemycket hjälp och stöd av Staten, så som birdag av alla de slag och som kan beklaga sig över det svenska systemet och att de får för lite pengar!!?? Jag brukar då t.ex säga/fråga, hur fungerar det med dessa pengar, vart tror du dessa pengar kommer ifrån? Hur tror du det fungerar i andra länder, ja med socialbidrag, hjälp med kläder, sjukvård osv...
De brukar inse att de kanske inte har det såå dåligt ändå?
Nä, nu måste jag dra mig hemåt, då onsdagar är en hyfsat hektisk dag/kväll i den Wollska familjen...
Tjing på er!

Ny dag, nya möjl...

Tja!
En kortis, ja jag är ju inte så lång...
Efter en helvetes kväll och natt, hoppas jag att andra än jag sovit dåligt och försökt tänka igenom vad i hela helv... det var som hände igår!!??
Visst finns alltid möjligheten till resning, men Polen har visat sig vara starka och det blir en svår nöt att knäcka!?
Senare ska jag skriva lite om en bok jag just nu sträckläser, hur bra som helst!!
Fridolf Rhodin ska även han nämnas och kanske om Mazarin och Dartanjang...

Ett hundliv... dag 17

Voff!

Morgonstund...
Efter en lugn och skön natt på ett riktig lyxställe, som dessutom serverade god mat...
Fråga mig inte om vart jag fick maten ifrån eller vart jag sovit, men skönt var det iaf!!
NU har jag funderat ut en plan och den är att ta sig till farmor så fort som möjligt!!
Ähh, skojade bara, jag ska följa vattnet tills jag kommer framåt det höga hus jag pratade om igår.
Jag tror att det är det hus som husse jobbade i för länge sen, ja långt före min tid! Han brukar alltid säga att i det höga huset jobbade jag när jag  bodde i Stockholm! Jag söker mig dit och sen får jag försöka hitta vägen vi brukar åka på och som jag tror ligger högt upp även den? Det var, kommer jag ihåg, många bilar bredvid varandra...  Hur som helst, jag mår mycket bättre nu och ska vara försiktig som bara den!

Nu så...
Ja, nu har nog halva dagen gått och jag har hunnit med en massa grejer förstår ni, allt ifrån att hitta till huset och inte bara det, den stora stora vägen också!! Jack sa att... Ja, Jack var en skön lirare jag mötte för en stund sedan och han sa att den stora vägen kallade hans husse för essingeleden och att det var mest skit med den, ja eller nått... Han sa också att bilarna kör väldigt fort där uppe och att han nog inte skulle vågat springa på den vägen?
Han visade mig vägen till en karta över Stockholm, ja åtminstone så trodde hanm att det var det för det hade hans matte sagt nån gång hon inte hittade någon väg, TOPPEN!!! Eller det hade varit toppen, OM man förstod vad där stod och om jag bara visste/kom ihåg var stället där farmor bor heter!?
Hoppas det löser sig och du Tucker, jag kommer att stanna här i närheten av tavlan, eller kartan hette den ju, tills jag kan komma på vad stället heter, så hör gärna av dig!?
Nä, nu ska jag leta efter nått bra ställe att vila lite på!
VOFF VOFF!

Tisdagsblues...

Tja!

Ja, vad ska man säga om livet, världen, ja allt!??
Fick precis reda på att det nu är beslutat, jag har fått sparken!!
Livet suger duktigt fett och om det nu inte vore nog, är det katastrof på hemmafronten, då min fru lämnat mig! Hundjäkeln är bortsprungen, ungarna löper amok, slåss och bråkar, både med varandra och andras ungar.
Detta medför att barnen nu ska skrivas ut från deras olika skolor!
Huset är på väg att fullständigt rasa i bitar och bilen har exploderat.
Ja, man skördar det man sår...

Ett hundliv... Dag 16

GGrrrrr, moorrr, miff vifff...

Känner mig lite ynklig idag och ställer mig frågan, VARFÖR!!????
Varför kunde jag inte nöja mig med lilla förortsliv?
Varför skulle jag ge mig iväg mitt i vintern?
Varför kunde jag inte uppskatta husse och matte, ja och barnen, dom har ju faktiskt alltid varit snälla och världsbäst?
Hur kunde jag vara så in i bomben korkad???

Ja ja, nu är det som det är och jag lovar, att OM jag någonsin kommer tillbaka till dom, ska jag ALDRIG rymma igen och alltid uppskatta det jag har... HADE!!
Du Tucker, om du varit här så hade du fått bita mig riktigt hårt i min svans!! Hoppas verkligen inte att du hunnit bita Pippin i svansen, gör för Guds skull INTE DET!! Det är ENBART mitt fel och ingen annans!!
Frågan är bara vart i hela friden är jag????
I dag har jag försökt ta mig fram något mer försiktigt och inte som igår...
Jag har fått en och annan svag igenkännande doft, men känner mig långt ifrån säker på vilket väderstreck jag ska söka efter farmor??? Jag vet att jag inte är berättigad nått, men om jag hade kunnat önska mig något, var det att få upp ett spår som räcker ända fram till farmor.
Kanske, kanske skulle nån kunna hjälpa mig om jag beskriver lite vad som finns längs min väg?
Jag kom fram till en sjö eller nått, det är iaf vatten och en bit bort finns en jättestor bro, nej vänta nu, det finns flera, många broar framåt. Jag ser en massa stora hus, det ena större än det andra, kanske inte mycket till hjälp, men så är det. En stor byggnad, ja eller hög, med nån form av lysande grejs nästan högst upp. Jag vet att jag sett det märket någonstans, men minns inte vart, kanske kanske är jag på rätt spår?
Det är väldigt ljust över allt, men just detta ljus sitter jättehögt upp på det allra högsta huset i området?
Nu ska jag hitta ett bar ställe för natten, kanske bland något av alla dessa plasthus, eller vad det är? Det liknar tältet som husse brukar sätta upp i trädgården, fast mycket större och i husen finns det båtar!!?? Varför har man hus till båtar, det har jag inte sett varken hemma, hos mormor på Öland eller någon annanstans...
Nä, nu är jag helt slut och hungrig, vi hörs i morgon, hoppas jag...
Vofzzzzzzzz

Nu vet jag...

Tja!

Nu vet jag hur det känns att vara "kändis" med ett ständigt blixtrande emot sig...
Var och fick de inre delarna av mina ögon fotograferade i morse och det efter att ha fått några droppar pupill-förstorare idroppat i vardera ögon!! alltså shiiiit va ljuskänslig man blev och sedan en massa blixtrande i vidöppna ögon, inte roligt ...
Nu är det således "bara" att invänta svar från ögonläkaren och sedan hoppas på att de kan få bort "skiten" som skymmer mitt synfält!? Har dock ingen aning om ev. risker, men om vi säger som så, att skulle jag få samma skräp i mitt vänstra (det friska alltså) öga, vetefan vad jag hade gjort!?? Jag hade mest troligt fått ställa bilen och en massa andra grejer hade fått stryka på foten...
Jaja, jag är på jobbet och synen har stadgats till det bättre igen, ja eller som innan alla "fotoblixtar" dundrade rakt in i "pastejen"...
Annars är det en relativt lugn dag på jobbet, ja lite som man önskar att det ska vara allt som oftast, eller!?
Har dessutom hunnit med att, på lunchen, ringa och boka simträning för Saga, kolla upp lite med handbollen, alltså pojkarnas handbollsträning... Vi tränar i Baltiska hallen, eller rättare sagt i "Gurkburken", en tillbyggnad till Baltiska hallen och de stänger då och då ute oss från träningar med orden att salen är bokad av andra arrangemang, något som stör mig duktigt mycket!! Varför ska våra killar behöva stryka på foten för att något arrangemang råkar tillstöta!? Det hade varit okay om vi fick reda på det innan säsongen drog igång OCH att vi blev tilldelade annan lokal vid dessa tillfällen!!?
Ja ja, måste kila, men ni har antagligen märkt att jag återkommer, jag brukar ju så göra...

Kost och handboll...

Tja!
Har precis kommit hem efter en dag med kostlära, ja eller nått ditåt, ledarträff och två VM-matcher i Lund!!
Först var det en riktig skitmatch (om jag får råda) mellan Spanien och Tunisien, för att sedan bli en aningens bättre fight mellan Kroatien och Algeriet, även om Kroatien först började spela handboll i den andra halvleken...
Tror dom vann med tio i slutändan och Algeriet gjorde FYRA mål i den andra halvleken, efter att ha haft oavgjort (11-11) i paus...
Inramningen var ändå positiv.

Ett hundliv... Dag 15

Vooooff!
I dag är det kaos, jag har blivit jagad mest hela dagen och det av både argsinta hundar, katter, människor och bilar, det verkar inte som om det är över heller, då jag precis höll på att bli infångad av två poliser!!!
Just nu har jag ingen aning om vart jag är, men jag ska väldigt skyndsamt hitta nått ställe att gömma mig på och få lite vila. Jag måste tänka ut en plan om hur jag, i ett stycke, ska hitta till farmor och det helst igår...
Du Tucker, jag tycker att du ska bita Pippin i svansen, jag hade verkligen behövt er hjälp för att kunna rekognisering!! Nu måste jag kila vidare, hungrig är jag också!!
Voooff!

Vilken skithelg...

Tja!
Efter mången timmars sömn, är jag fortfarande rätt hängig och ska straxt gå och vila lite till!
I morgon vill jag vara piggare för då är det tänkt att vi ledare i IFK Malmö ska till Lund för både föreläsning och handbollsmatcher och det vill man ju inte missa!?
Jag tror att det var Tunisien mot Spanien och Algeriet mot Kroatien, det kan bli sevärt!?
Nä, jag orkar inte skriva mer nu...
Ha dé!

Ett hundliv... Dag 14...

Vov...
Jag känner mig inte lika säker på att det var bra att sticka hemifrån, kanske borde lyssnat på dig Tuck...
Visst kom jag ut från den där stora bilen, ja eller vad det nu var för nått!?
Utanför var det kaos, vilken trafik!! Jag är glad att jag överlevde natten!!
När jag kommit av bilen höll jag på att bli överkörd minst tio gånger på en minut!!!
Jag kom iaf undan och bort ifrån det området, det var ju livsfarligt, bilar och annat for omkring och helt plötsligt upp i luften och det har jag då aldrig sett på såå nära håll!!
Utanför området var det nästan lika mycket trafik, ja om inte mer, fast här höll sig bilarna på marken iaf.
Jag hade ingen aning vart jag hamnat och gick, sprang omkring helt planlöst och försökte vädra något igenkännande, dock utan större framgång, ja förutom vid ett tillfälle, då jag trodde jag visste, men det visade sig vara en Mc Donalds restaurant och det har jag fattat finns lite överallt, så det hjälpte mig föga, fast med min charm fick jag mig ett skrovmål, tack Donald!!
Jag hade nu nyvunna krafter och även något gladare i sinnet!!
Jag stötte på en annan Dvärg Schnauzer som satt utanför en butik och väntade på sin husse eller matte. Hon sa att jag hamnat i nått som heter Bromma. Jag frågade om det var långt till Stockholm och om hon visste vägen dit?
Hon var en skärpt tjej, ja hon är ju en Dvärg Schnauzer, så hon visste en massa saker, så som att Bromma faktiskt tillhörde Stockholm, ja eller om det var tvärtom? På min fråga om vart Lidingö fanns, visste hon dock inte, men hon var säker på att hon hört nått om stället, men inte mer än så...
Hon berättade dock att hennes husse jobbade i Stckholm och brukade åka bussen och visade mig åt vilket håll han brukade ta bussen. Jag tackade för mig och rörde mig åt hållet som Bella (Schnauzern) beskrivit.
Det hade varit lättare att fråga nån människa, ja dvs. om dom hade lärt sig vårt språk, men det är väl för mycket begärt!?
Efter en bra lång promenad, fick jag syn på en annan hund som faktiskt också sprang lös och hans husse var ganska långt bort. Han kunde berätta att jag var på rätt spår och visade t.o.m ett schysst ställe där jag kunde sova, något han gjort både en och flera gånger, ja när han tröttnat på sin husses evig tjat om fot, plats och andra kommandon... Han fick ofta bara vara ute i deras trädgård och kunde med lätthet hoppa över staketet! Han sa dessutom att jan kunde komma över i kväll och hålla mig sällskap, något jag faktiskt nappade på, han verkade vara en riktigt trevlig kille!
Nu är det en ny dag och jag har precis lämnat Sixten, ja min kära vän som förövrigt var av rasen Kleine Mûnsterländer, ja nån sorts jakthund... Han var en riktig charmör och fantastisk skön och varm att sova bredvid, tack så mycket Sixten!
Han kunde dessutom berätta lite mer om vart jag bör ta vägen, han var som sagt en riktigt go kille!!
Nu ska jag kila vidare, kanske får jag träffa farmor i kväll!?
Voff voff!!

Fredags-frys...

Tja!
Efter en lite halvknackig gårdagskväll, en "het" natt och en frostskadad morgon, är jag åter bästa kompis med Herr Alvedon, tänk att han stöttat mig hela förmiddagen, schysst polare han!!?
Straxt drar jag hem och vilar en aning, för att förhoppningsvis vara lite piggare och trevligare mot min fru och mina barn i kväll!?
Vi hörs och synes!!

Ett hundliv... Dag 13

Tja!
Jag vet inte vad som hände, ja eller när det hände, men helt plötsligt var det som om dörren öppnades, liksom av sig själv och jag var bara tvungen att dra...
När jag stod där utanför dörren kom tvekan, ska jag eller ska jag inte!?
Jag tänkte i ungefär två sekunder och sedan begav jag mig norröver, tjoohoo, farmor här kommer jag!!
Ut till motorvägen var hur lätt som helst att hitta, vara följa spåren till husses golfbana!
Sedan var jag lite osäker på vilken väg jag skulle välja, rakt fram eller till höger, hmmm
Efter en stunds nosade och vittring av igenkännande tecken, begav jag mig till höger och bara efter några hundra meter, visste jag att jag var på rätt spår!! Lukten av Möllan i Burlöv blev allt starkare och jag kände mig med ens alldeles lugn.
Nu skulle det inte dröja länge innan jag var framme hos farmor och ett skrovmål!!
Efter en himla lång tid började jag åter känna mig osäker och denna gången var det inte mitt vägval utan på hur långt det egentligen skulle vara till farmor i Stockholm!?
Jag vet ju att vi brukar sitta en liten stund i bilen, men att det skulle vara så här långt mindes jag inte...
Kan hända att jag nickat till en sekund eller två i mattes knä, men det kan inte ha varit särskillt länge, tror jag...
Okay, nu blev jag lite orolig, för jag kände igen en hel del dofter sedan våra bilfärder och vad jag vill minnas så är det i början av åkturen!? Det skulle i sådant fall betyda att jag har en ganska lång bit kvar...
Ja ja, jag får kämpa på, jag är ju fri att göra precis vad som helst och äta vad som hel... Oj, va hungrig jag börjar bli, undrar vart jag kan få tag på lite mat? Jag får hålla mig en stund, nått fint ställe dyker säkert upp alldeles straxt...
Nu ska jag springa vidare, vi hörs senare!
Detta är livet alltså!! Tjoohoo!!

In i det berömda...

Tja!
Redan torsdag och det känns som att den kommande ledigheten står vid husknuten och väntar...
Samtidigt känns jullovet avlägset, mycket avlägset!!
Nästa ledighet ja, skidåkning, plump, god mat och underbart sällskap, ja och så Rille förstås, men man får ta det onda med det goda, ja eller vad det nu heter...
Nää, skämt åsido, vi ser verkligen fram emot denna vecka och har vi tur, ja eller otur, beroende på hur man ser på saken, så kanske bror T hyr in sig och skidar med några dagar och det hade varit skitkul, då han och jag inte pressat lagg tillsammans på 20 år eller nått!?
Jag tänkte på något som Mumin skrev om i sin, inte allt för långa kommentar... Och det var det om nyhetsflödet, dvs. den ensidiga bild som strömmar från söder till norr, ja och en del andra håll också och som jag skrivit om vid tidigare tillfällen! Det om att ni egentligen aldrig behöver lyfta på luren för att ha koll på denne skåning, men att det är en duktigt kraftig "brandvägg" åt andra hållet!! Det är inte så att jag vill att ni skriver om allt och alla, MEN helt ärligt...
Om vi säger som så, det hade inte varit fel av er att då och då lyfta på lurhelv... och berätta ett och annat som sker i era "dagliga" och "o-dagliga" liv och i synnerhet om det är något ni själva skulle vilja ha reda på i ett omvänt läge... T.ex OM Smillan skulle ha blivit allvarligt skadad (vilket hon nu förhoppningsvis inte blivit) och jag inte skrivit om det och ni sedan skulle få höra det, då jäklar va arga ni hade varit på mig för INTE ha berättat det för er, eller är jag helt ute och cyklar?
Jaja, nog med moralkakor för idag!!
Som jag skrev innan, i dag är det torsdag och det innebär "vilodag" från aktiviteter hos familjen Woll, något som uppskattas av alla, även om jag har planerat en liten nätt löprunda med Smillan.
I går var det handbollsträning och det var riktigt roligt att komma igång igen efter lovet, ja och för det att det inte var fullsatt... Det betydde att jag var "tvungen" att vara med i delar av övningarna och att spela på slutet och det var ju inte alls roligt...
Det är nästan så att man hade kunnat tänka sig ytterligare ett "återfall" hmmm...
Hade jag nämnt detta för min sjukgymnast, hade hon antagligen bara skakat på huvudet och sagt Hazard, likt den gången då jag frågade henne om vad hon ansåg om att spela lite innebandy och hon verkligen svarade så, som att spela hazard med livet...
Ja ja, jag får köra med löpningen och mina "fjoll"-övningar, jag menar ryggövningar!!!?
På måndag ska jag förresten in och få den inre delen av mitt öga fotograferat och sedan hoppas jag att det blir operation, dvs. om de anser att det är säkert att genomföra en dylik operation? Ni fattar inte hur jobbigt det är att se så himla illa som jag gör med mitt högra öga, ja som att ha ihopskrynklad plastfolie i synfältet...
Nä, nu ska det inte bli för långt inlägg, men jag vill bara påminna er om at handbolls-VM börjar idag och att Sverige spelar klockan 20.15, ja tror jag iaf att det var!?
Heja Sverige friskt humör...

Ett hundliv... dag 12

Voff på er!
Livet känns skit, ja inte ens ni mina fyrbenta vänner stöttar mig verkar det som!?
Jag hade sett fram emot att åtminstone ni skulle få tassarna loss och besvara mina skall...
Tucker är den enda som skäller tillbaka, ja och hans matte förstås, även om jag inte alltid förstår mig på henne?
Men nu är det så att Tucker verkar ju må bra och tyckta om henne, så jag antar att hon är okay...
Jag har hunnit skriva av mig i snart två veckor och min tanke var att jag skulle skriva varje dag under hela detta år, något som kanske blir mig en för mäktig uppgift? Med dagar som dessa, tråkiga och innehållslösa, för hur många gånger ska jag skriva att jag hämtar husses skor osv. utan att det blir långtråkigt?
Nä, nu har jag bestämt mig, ja i alla fall att jag ska, frågan är bara vart jag ska?
Om jag bestämmer mig för att söka upp mormor så har jag nästan full koll på hur jag tar mig dit och så lång tid skulle det ju inte ta, nej för husse brukar det bara ta några timmar, tror jag!?
Till farmor är jag ganska säker på att det är längre, kanske flera hundra meter längre...
Det tar säkert 10 minuter att ta sig till henne!?
Frågan är vad jag ska ha med mig och vart jag ska ha grejerna? Mattes iPhone kan jag gömma undan nån morgon, hon lär inte missa den de första dagarna, men mat... Frågan är om jag kan ta med mig så pass mycket mat att jag klarar mig ända fram, ja om det alls behövs!? Hmmm, det får bli mattes iPhone och inget mer, då båda tanterna alltid brukar ha godsaker hemma!! Frågan är om jag bara ska sticka eller lämna nån form av meddelande till familjen? Jag vet, jag skriver nått på husses blogg, den läser han ju typ tusen- miljoner gånger om dagen och hoppas att nån annan än Tuckers "tant" Mumin ska kommentera...
Vi ses!
Voff på er

Daglig basis...

Tja!
Tänkte skriva lite, ni vet på daglig basis... Jag tänker försöka skriva nått varje dag och det är bara så jag gör, fast det kändes lite lättare innan Smillans dagbok-skrivande började...
Jag ska verkligen försöka skriva nått även utr hennes synvinkel och även det var dag!? Jag hoppas kunna låta henne hitta på lite roligare saker också, så bli inte oroliga OM hon skulle hitta på nått riktigt ovanligt, ja som att rymma eller så...
I dag har vi varit på Malmö muséer och fått en guidad tur, väldigt intressant och hon (guiden) var inte riktigt van vid så "gamla" besökare, fast var imponerad av deras engagemang, kul! Det handlade om att vara "åskådare", dvs. se saker ske mitt framför ögonen och INTE göra något för att förhindra detta, ja bland annat.
Vi har idag fått vår första manliga deltagare, jippie!! Jag tror han tog det hela med ro, fast man vet aldrig!? Att komma in i ett rum med 10-12 tjejer kanske inte är det allra lättaste när man är runt 20 år!? Ammar verkade iaf ko-lugn... Förutom honom har vi fått en ny tjej som verkar vara hur bra som helst och fortsätter det så, kommer hon att bli klar med sina studier på nolltid!?
På himmafronten är det en av de stora aktivitetsdagarna, dvs. Lovisa har sin gymnastik, Jakob har denna kvällen inte handboll, utan konfirmationsträff, något som han mer eller mindre förbannade just denna dag! Saken är den att han då missar handbollsträningen och dit ska jag och dessutom är huvudtränaren och jag får hela ansvaret för träningsupplägget, JIPPIE!! och det var därför Jakob var extra sugen på handboll idag, snällt av honom!! Lotta och Saga får passa huset idag. Saga har ridningen och ssen vet jag inte hur det blir med handbollen för henne, men jag sa till henne igår att jag faktiskt hinner, om än knappt, vara med och träna med hennes grupp på måndagarna innan det är killarnas träning och att hon får några dagar att fundera på hur hon vill ha det?
Näpp, nu ska jag avsluta för dagen, ja både här och med jobbet, har lite planering av träning att ta tag i, ja eller få ner på pränt, det finns redan i huvudet, kul som...
Ha en skön kväll och ja visst ja, åter ett försenat grattis till storebror Jan!!
Kram på er!

Ett hundliv... dag 11

Gruffgruff!

Inte roligt längre, nu é det inte en käft hemma och riktigt tråkigt, ja inte ens husses sko är rolig att leka med...
Om det nu är som det var innan, ja innan alla helt plötsligt alltid var hemma, kommer min älskling Lovisa att komma hem först och då kommer svansen att gå så snabbt att hela bakvagnen rör sig!!
Av henne får man en riktigt skön promenad! Är det däremot Jakob som kommer först, blir det en "löprunda", fan jag hinner knappt stanna och pinka ju...
Sen kommer husse hem och då har jag hunnit busa av mig lite med barnen och vilat lite, så då är det roligt och skönt att komma ut igen!
I dag har det varit så långtråkigt att jag t.o.m hämtade upp en gammal boll som Jakob hade nere i källaren, fast det är inte roligt att spela själv...
Måste erkänna att jag inte varken kan klockan, eller har koll på tider särskillt bra och kan således inte säga hur länge jag måste vara ensam, men det känns som, ja som flera dagar ibland, eller om det är några minuter!?
Nää, nu måste jag sluta, nån kommer genom porten och in på tomten, JIPPIE!!!!
Voff voff voff!!!

Grattis...

God morgon världen!!
En kortis bara!
Jag skulle vilja, ja medans jag kommer ihåg det, gratulera El Divas kära mor som fyller år just denna dagen, GRATTIS MIA!!
Hoppas du får en kanondag och att kvällen blir nått utöver det vanliga!?
Sen börjar "nedräkningen" även för dig, till vad har jag glömt, ja eller förträngt...

Nu é det jobbigt att lämna Smillan alldeles ensam, men både hon och jag lär väl komma över det också!?
Undrar vad hon tänker sig att hitta på i dag, ja medan vi är utflugna ur boet och jag bara hoppas att hon inte hittar på jäkelskap eller rent av rymmer...

Förövrigt måste jag säga att det gick smidigare än vad jag överhuvudtaget ens kunnat drömma om, ja att få alla i familjen att vakna, komma uppoch iväg till respektive skolor!
Nä, nu jobb!

Ojojojoj...

Tja!
Kom precis hem och inser att jag mest troligt kommer att få en och annan kommentar typ,
Hur fan mycket tror du vi pallar läsa!?
Jag somnade efter två rader...
Eller, jag har läst allt, jo faktiskt och hade skrivit ett långt svar och så fucka sig datorn och allt ba försvann...
Hur som helst, de allra flesta av er har redan givits möjligheten att både läsa, fundera och besvara delar av det inlägget där min text fanns med, ja iaf det mesta av denna text fanns då skriven...

Betänk...

Tänk er att ni fick dra tillbaka tiden för en stund
och ni fick välja precis när och vart ni ville befinna er?
Ni skulle dessutom ges möjligheten till en ny grund
hur skulle ni då tänka och vad skulle ni önska mer?
Om ni förändrade något i era nuvarande liv
skulle allt förändras, fast ni vet bara inte hur
kanske hade det i er blivit lite mer driv?
eller så pass mycket att ni satt fast i en bur
Det är ibland så lätt att önska sig nått annat
även då man inte vet hur det skulle kunna se ut
och man tror hårt på att, om jag bara stannat
hade allt varit bättre och jag fick min prinsessa till slut
men tyvärr slutar det allt för sällan på detta sätt
utan det gäller att gilla läget och ta det så nätt
och leva i nuet, med de förutsättningar man har
annars kan man snart stå där med rumpan bar
fly inte undan dina misstag då det alltid kan göras nya
nej, lär dig istället att inte trampa i samma "spya"
Var alltid ärlig och stå för dina beslut
ska du se att allt blir bra till slut...

Ha en skön tisdagskväll!!

Ett hundliv... dag 10...

GRRRRRRR!
Idag är det en riktigt lusig dag och jag har nog börjat förstå att saker och ting åter förändrats och INTE till det bättre direkt... Jakob är visserligen hemma, men han sitter och jobbar med nått hemarbete och när han väl reser sig så är det bara för att landa framför TV-n och hans X-box, sååååå himla tråkigt!!!
Han har varit ute och gått två okay rundor med mig, men sen har han inte tid att busa alls och när husse kommer hem ska jag ignorera honom totalt, inte den minsta svansviftningen, ingenting!!
Jag har dessutom varit nere i källaren och tagit hans joggingsko och tänkte kanske bita sönder den lite, men den luktade fööör illa, vad är det han gör med sina skor!!?
Kanske ska prova en mattes dojjor istället?

Nu har Saga kommit hem och vi har busat runt en stund och jag är på lite bättre humör, fast husse ska bli ignorerad ändå, ja matte oxå för den delen!!
Just nu satte sig Saga framför TV-n i vardagsrummet, kanoon, då ska jag dit och mysa lite!!

Nu komer det nån i porten!! Nu kommer Lovisa!! Henne kan jag kanske lura ut på en liten prommis!?
Fasiken oxå, hon frågade Jakob om jag varit ute nyligen och det sa han att jag varit, oschysst alltså!!
Jag ska bita sönder Jakobs X-boxsladd i natt!!?
Ja ja, jag får väl lägga mig tillrätta och vakta lite till då...

Zzzzzzzzzzz, zzzzzzzzz morrrrzzzzzz grrrzzzzz

Ny dag, ny termin, nytt år!!

Hejsan!
Betänk en stund på att det faktiskt är ett helt nytt år som vi precis klivit in i och fundera sen vidare på hur du vill att detta år ska vara och vad det, förhoppningsvis, bör innehålla!?
Själv ser jag fram emot mängder med skeenden och saker!!
Detta år kommer att gå till världshistorien som...
Ja, varför tror du att just detta år kommer att gå till historien i ditt liv och p.g.a av vilka händelser?
själv ser jag fram emot Jakobs konfirmation, alla födelsedagar, t.ex nollar jag själv i slutet av året!
Närmaste hållpunkten är Sagas födelsedag, tänk att hon fyller nio år om en dryg vecka!?
Lovisa fyller tolv i mars och Jakob femton i juli, häftigt fort åren rusar fram eller hur?
Sen är ju det endast i vår lilla slutna värld, för tänk att jag genom Facebook fått kontakt med en del gamla vänskaper och där får man höra om att dom har "barn" som är så där mellan 15-20 år!!!?? Då börjar man inse att livet passerat i revy och det mitt framför en och att man fanimej missat halva föreställningen!!!??
Ja ja, nu är det så att jag inte bott på Ön sen februari 1994 och även om allt känns igen och sig likt, lär det ha hänt ett och annat även där, ja på Lidingö alltså, fast kanske inte sååå mycket...
Här nere på kontinenten händer det å andra sidan lite väl mycket och då snackar jag inte bara om den "vanliga" utvecklingen utan allt skräp som daglig dags sker och bl. adet som jag har för avsikt att avhandla i min text som jag en gång började att skriva på och som jag, efter några väl valda rader, skrivna altså, av moster Mumin har insett att jag ska ge det ett försök under våren och hoppas att inspirationen ska infinna sig!?
Jag vet inte om ni kommer ihåg det jag "publicerat" tidigare och att jag, om jag inte minns helt fel, bad er om lite feedback, eller gjorde jag inte det!?
Hur som helst, nedan har jag "klistrat" in det jag tidigare "publicerat", fast det är dock långt ifrån allt jag skrivit...
Ha en härlig fortsättning av dagen!!


Grovarbetarna...

Det var upprop och nykomlingarna satt som små oroshärdar som försökte att blixtra ut i en kroppslig liknelse av han Arnold Schwarzenegger, då deras namn ropades upp av rektorn på skolan. De blev ju inte direkt hjälpta av att rektorn var urkass på att uttala namn, annat än Svensson och Nilsson och således utbrast andra elever i kvävda skratt och flin, kompisar emellan, även om dessa pojkar alldeles snart skulle behöva uppleva exakt samma sak. När alla, eller rättare sagt nästan alla blivit uppropade, satt de som antingen kommit fel eller fått intagningsbeskedet dagarna innan och då hade skolan inte fått den informationen kvar i bänkarna och var nu nästan outhärdligt stressade över situationen. Sami var en av dem och han kände hur hans adrenalin höll på att börja koka och han visste inte vart han skulle ta vägen om hans namn inte snart ropades upp av den korkade djävla gubben som stod där framme och trodde att han var nån fucking Gud eller nått. Studie och yrkesvägledaren (SYV-AREN) kallade resterande elever till sig och började att systematiskt gå igenom varje elev och femton minuter senare var hon klar och tog med sig de fem pojkarna genom den trånga gången bort mot trappuppgången. Tio minuter efter det var det dags för Sami att för första gången träffa sina nya klasskamrater och klassens mentor Rolf. Sami kände blickarna från samtliga elever, även från de han kände och med bestämda steg och spända muskler gick han igenom hela skaran elever, fram till Stoffe och Mohammed och räckte fram handen och hälsade som de brukade göra, dvs. med handskak, bröstkram och fingerdragning. Nu kände Sami sig lugn och vände sig om och ställde sig för att spana in hans nya klasskamrater. Han blev stående i säkert tjugo sekunder innan Rolf harklade sig och tog till orda igen. -Du Sammy, du får sätta dig bakom Kjell och Ramonzan, där finns det en plats ledig. Sami tittade på honom, samtidigt som både Schellim och Ramon yttrade sig i munnen på varandra att de faktiskt hette Schellim och Ramon och inget annat. Efter en lagom lång stund valde Sami att lunka bort till den stol han blivit förevisad till, men tänkte att han skulle ta det ett steg till, mest för att visa klassen att man inte säger åt Sami, vad Sami ska göra, det gör ingen, i synnerhet inte nån gammal svenne-gubbe som tror att han é nått.

I klassrummet intill välkomnade läraren Jörgen sina tvåor välkomna tillbaka efter sommarlovet och det med handskak, bröstkram och fingerdragning.

Hur har ni haft det i sommar, har du hållt dig ifrån brudarna Mahmoud eller har dom lyckats hålla dig på avstånd? Mahmoud kastade suddgummit som låg på skolbänken framför honom mot Jörgen, men missade med ett par millimeter. Jörgen tog snabbt upp tennisbollen som alltid låg på katedern och drog den hårt, rakt i bröstkorgen på Mahmoud som kvidande ramlade ihop på golvet, allt under skrik och jubel från övriga klasskamrater! – Fan va taskigt, det gjorde ju skit ont kved Mahmoud efter att åter ha tagit sig upp på stolen.

- Jag har ju sagt åt dig att ge fan i att kasta suddgummi och det gäller även i år Mahmoud, sa Jörgen med ett småflin på läpparna.

- Hörni, sa slutligen Jörgen, vi har som vanligt en hel del att göra och kort tid att göra det på, men det fixar ni lätt, men vi måste komma igång tidigare med all planering för allt vi ska hinna med i år, okej?

- Är allt som det ska, inga problem som har uppstått på det ena eller det andra sättet, frågade sedan Jörgen?

De sex eleverna svarade alla att ingenting hade förändrat sig för dom och frågade i sin tur Jörgen om han hade något nytt att presentera.

Jörgen berättade, i korthet, hur han hade tänkt sig och planerat läsåret och att det kanske var dags att ta in några nya ”grovarbetare” och lyfta upp de som på något sätt gjort sig förtjänta av en befordran? Han berättade dessutom att både vinsten men också risken skulle bli större, dels för att de skulle ta in nya medlemmar, men också för att uppdragen, delvis, hade en annan karaktär och ibland kunde bli något svårare än läsåret innan. Jörgen poängterade att det, som sagt, skulle ge en betydligt bättre vinst om allt fungerade så som det var tänkt. Han vidareutvecklade sina tankar och idéer så långt som han kunde utan att låta eleverna få veta för mycket och avslutade med att om ingen hade några andra tankar kunde dom väl försöka komma igång?

Alla var eniga i frågan och tog genast fram kollegieblocken ur sina ryggsäckar, ryggsäckar med skolans logotyp, samt Sveriges Byggindustriers ”Bli byggare” tryck.

Jörgen började anteckna olika förkortningar, koder och adresser på whiteboardtavlan var på alla dök ner i sina block och skrev snabbt av det som Jörgen skrivit.

Efter en kvart pausade Jörgen och vände sig om för att se hur det gick för killarna och utan att ens titta åt den enda tjejen i klassen, Paula, han visste att hon bara var steget efter honom själv, som vanligt.

Edin var som vanligt sist klar och gnällde över all text han var tvungen att skriva.

- Fan, kan du inte kopiera till oss eller lägga det på ett usb-minne, jag blir ju trött som fan att behöva skriva så mycket och min kropp é inte gjord för det.

- Du är en riktig ärthjärna Edin, vad har vi sagt om det där!? Jörgen var nu ganska upprörd och fortsatte på det spåret.

- Om någon ens smygfiser om detta, är allt vi jobbat för kört och då hamnar vi i skiten allihopa, det har vi ju pratat om och jag gillar inte att behöva upprepa det igen, är det klart!?

Alla i klassen svarade ja och Edin skämdes lite för att ens ha tagit upp frågan, han hade bara inte rört en penna sedan skolan slutat och var riktigt trött i handen.

Skolan var igång efter sommarlovet och allt var precis som vanligt, eller var det?

 

 

 

Grovarbetarna, de oändligt många lärare som lägger ner sin själ i att utbilda och utveckla elever, elever som inte alltid vill in i den så kallade mittenfåran och har hur som helst inga tankar på att sälla sig till de vanliga ”svennarna”.

Det läggs ned hur mycket tid som helst på att få skolor, klasser och elever att fungera och utvecklas, både socialt och enskilt. I många fall drar alla parter, dvs. skolan, lärare, elever och föräldrar åt samma håll, men långt ifrån alla har viljan, orken eller kunskapen att ta tag i de många ”problemelever” som finns på alla skolor och få dem på rätt spår.

 

Grovarbetarna finns även på elevsidan och dom vanligaste grovarbetarna är medelklassbarn/ungdomar som vanligtvis sällar sig till skaran ”duktiga” elever och ibland tillåts vara bäst i något och får glänsa en stund, men är ändå klassens ”grovarbetare” när dagen är till enda.

Det finns otroligt många ungdomar som är duktiga och vill inte annat än att göra bra ifrån sig, men det lurar mängder med faror överallt och det kan vara allt ifrån lärare som inte har orken kvar eller av annan, kanske pedagogisk orsak, inte fungerar med alla elever, till andra elever som antingen trycker ned eller drar med den något svagare eleven till saker dom inte borde syssla med.

Detta är sanningen och vardagen för många som vistas i skolans värld och det gäller att äta eller att ätas…

 

 Kap 1

Tomas kom som in i klassrummet i sista sekunden och skyllde på att bussen var försenad och att den dumma djävla busschauffören försökte vägra att släppa på honom och kallade honom för en dum djävla blatte som borde utvisas!

Sami blev med ens alldeles svart i ögonen och var på väg att gå in i strid där och nu, men hindrades av hans värkande och bandagerade högerhand och han beslutade att avvakta. Mohammed och Mehdi, däremot, var inte sena att genast gå till verbal attack och började gorma om att de dumma djävla svenne-busschaufförerna inte hade en siffra rätt och hade det inte varit för blattarna hade ingen kommit till någon skola och att dom skulle knulla hans mamma senare och så vidare, ända tills Rolf busvisslade och skrek att nu får det vara nog och att alla skulle sitta ner och hålla käften!! Detta gjorde susen och lugnet la sig över klass IV-BIP1A för stunden.

 

Rolf började dela ut de rutiga provskrivningspappren som eleverna skulle använda som kladdpapper till de räkneexempel som skulle räknas ut under den kommande timmen. Alla elever suckade och gnällde över att de skulle behöva skriva prov redan första veckan i skolan och att de inte hade fått någon chans att läsa på.

Rolf berättade att det inte var ett regelrätt prov, utan bara en test för att sedan kunna bedöma vart och hur långt varje enskild elev befann sig i matten för att sedan kunna skriva en planering för varje elev. Han fortsatte att berätta om kursplanen och de mål som krävdes för att uppnå G i matte och att en del elever hade ont om tid att klara sig och troligtvis skulle vara tvungna att jobba riktigt hårt för att klara det, om det ens skulle räcka i slutändan?

Han fortsatte med att dela ut själva provskrivningspappret och när han kom fram till Sami´s bänk stannade han till och pekade mot hans hand och frågade, vad han hade gjort? Sami svarade att han ramlat i trappan där hemma och att han hade ont som fan och kunde ju inte skriva testen då handen var i paket. Rolf tog snabbt tag i hans hand och började trycka och känna på den, varpå Sami riktade en rak vänster mot lärarens käkben! Rolf föll handlöst, helt oförberedd på det som hände och landade hårt på det kalla betonggolvet.

 

Sami greps nästan av panik och visste inte vad han skulle göra, faaan!! Det skulle ju bli bra och han hade lovat både sig själv och Klara på Soc. att han inte skulle hålla på med en massa skit och bara flyta med…

Hur som helst kom han till sans och var snabbt på fötterna och böjde sig ner över Rolf, Rolf som i sin tur började vakna till liv och ryckte till då Samis ansikte kom nära, mycket nära hans. Sami ryggade tillbaka en aning, men tog snabbt till orda.

- Jag é jävligt ledsen, men det var av ren reflex jag slog dig, det gjorde så djävla ont!

Han fortsatte och med låg röst berättade han att han hamnat i bråk i går kväll och hade fått stryk av ett helt gäng killar från Limhamn, minst tio stycken! Allt han hade gjort var att vara på fel plats, vid fel tillfälle. Han skulle hem till en tjej som han hade träffat några veckor tidigare och som bodde i Limhamn, vid torget.

Rolf hejdade nu Sami och sa att han var okay och att han bara skulle få ut de andra eleverna, så skulle de båda sedan prata vidare om alltihopa.

Övriga elever stod eller satt och bara stirrade, skrattade eller tjoade då Rolf föll, vilket var långt ifrån ovanligt på denna skola, då den var känd för att vara en riktigt tuff gymnasieskola, troligtvis den tuffaste.

 

Efter att Rolf fått iväg de något ovilliga eleverna, satte de sig i klassrummet och började prata om hur Sami egentligen hade det och om gårdagens händelse. Sami hade först, åter bett Rolf om ursäkt och berättat att han hade lovat morsan och Soc-tanten att han verkligen skulle ge skolan en chans, kanske hans sista?

De satt och pratade i en halvtimme och sedan gick Rolf och ringde till rektorn för att berätta om morgonens händelse och att allt var uträtt mellan honom och eleven, samt att det var han som hade tagit tag i eleven först och att han tog på sig eventuell anmälan från elevens föräldrar, även om han visste att det aldrig skulle ske.

Rektorn tog hela samtalet med ro och kunde bara konstatera att det borde skrivas en incidentrapport på det, men att han inte tänkte insistera på att så gjordes.

Fallet var således avklarat och ”Grovarbetarna” hade, med största sannolikhet fått en ny medlem, fast det visste varken Rolf eller Sami om i detta läget.

På eftermiddagen samma dag kom det ett SMS från ett dolt nummer till Edin som han läste och sedan raderade, därefter skickade han själv ett SMS till sin lärare och mentor Jörgen där han berättade att han skulle till tandläkaren påföljande morgon och om det var okay, skulle komma till morgondagens andra lektion?

Efter c:a fem minuter kom svaret att det var helt okay att göra det och att han skulle ta det lugnt och inte stressa tillbaka.

Allt detta var väl genomtänkt och hade fungerat alldeles lysande under det gångna läsåret, så när som vid ett tillfälle då Mehdi hade missat en kod och således fått Mahmoud att missa sin kodangivning till Edin som nästan skickat iväg ett för gruppen illavarslande sms med koden, Klart väder natten till… Det som fick honom att inte skicka iväg messet var att datumet var ändrat från den 22/9 till den 22/8 och således hann han tänka att det var fan tidigt vi skulle göra första arbetet!? Mehdi hade fått göra skitjobb en hel månad efter den missen och han gnällde inte heller, utan tog det som en man! Han visste att det hade kunnat kosta gruppen duktigt mycket, ja till och med fängelse eller ungdomsvårdsanstalt och lovade sig själv att alltid trippelkolla allt som skulle komma från hans håll!!

Nu var det ett nytt läsår och nya förutsättningar, de var ju bättre rustade detta år och hade faktiskt gått från klarhet till klarhet och stålarna hade inte låtit vänta på sig, nej de började trilla in och det var bekräftelse nog för var och en i gruppen och även om de lovat och svurit på att de endast fick bruka en liten del av pengarna åt gången, samt att inga skryt-prylar fick inhandlas utan Jörgens vetskap och inblandning.

De hade en del goda kontakter på Jägers, där man för en lagom nätt summa pengar kunde köpa sig en vinstbong! Klassen hade ett spelbolag där Edin var den som var drivande, dvs. utåt sett!! Det var allmänt känt på skolan att det så kallade spelbolaget vann en hel del pengar och det var till och med lärare som frågade om de fick vara med i bolaget, något som Jörgen klart tagit avstånd från och aldrig skulle göra, nej han spelade själv både på Lotto och på trav och vann såklart en massa pengar han också!! På så sätt kunde pengar tvättas rena och allt var frid och fröjd, åtminstone på ytan, men skulle det fortsätta så eller skulle någon i gruppen glömma bort sig och försäga sig inför andra, det var den ständiga frågan Jörgen hade att tampas med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitel 2

 

Jörgen Backman var en urstockholmare i grunden, men som så många andra killar, träffat den stora kärleken och flytt storstaden för Malmö i mitten av 90-talet.

Det var en av de saker som ofta användes då han fick höra glåpord och andra nedlåtande saker om de så kallade 08-orna, dvs. att han kommit till deras lilla lilla by för att sprida kunskaper om stockholmarnas suveränitet och andra nedsättande kommentarer om skåningarna och deras sävlighet.

 

Ända sedan han var liten har fördomar mot något eller någon ständigt följt honom och det var troligtvis endast tack vare att han alltid varit duktig i idrott och varit schysst mot de flesta i hans närhet som han klarat sig från att själv bli ett offer.

Jörgen växte upp på Lidingö och där i ett centralt beläget hyreshus. Området runt bostaden fanns en massa fina och stora villor med människor som till stor del tillhör de lite ”finare folket”, åtminstone om man får tro dem själva. Hur som helst, en del av barnen till dessa människor gick i samma klass som Jörgen och kom ständigt med nya märkeskläder eller annat som påvisade att de inte var som alla andra. Efter loven kom de flesta med berättelser om familjernas resor till olika spännande platser världen över, allt medan Jörgen själv varit med sin ensamstående mamma hos mormor i Finland. Det var inte det att han inte hade det bra hos sin mormor på den finska landsbygden, tvärt om, det var underbara somrar som erbjöds, med bad i en härlig sjö, roddturer, klättring i ruinen bakom huset eller favoritsysslan, ormjakt.

Jörgen och hans bröder Jan och Ulf, brukade varje dag klättra upp i ruinen med sina ormfångarklykor och håvar, allt för att våga fånga in de skrämmande reptilerna. Det hade alltid varit Janne som var den som vågade mest och så var det bara, förutom en sommar då Jörgen var fast besluten att tuffa till sig lite och vara den som först fångade en huggorm den sommaren. Detta resulterade i ett ormbett på foten och förbud mot all ormjakt för den sommaren, något som Jörgen fick höra av sina bröder hela sommaren. Den sommaren, 1968, var den sista sommaren innan Jörgen skulle börja i skolan och han var sex år. Några år efter denna sommaren slutade storebröderna att följa med till Finland och det blev ännu tråkigare att behöva vara med morsan på den finska landsbygden. Visst fanns det dagar Jörgen mådde som en prins så som då han fick vara ute med ekan och ro och leka att han var någon sjörövare eller något dylikt, eller kvällar då mamman berättade om hur det var när hon växte upp och det finska vinterkriget bröt ut, då satt Jörgen och lyssnade med öron stora som en fullvuxen elefanthanne och sedan var det svårt att somna själv i det lilla tillbyggda huset straxt utanför storstugan där mormodern och mamman bodde.

 

Den här kvällen tjatade Jörgen till sig en av hans favoritberättelser, den om hur det så kallade finskakriget kom då hans mamma (Maja) inte var äldre än han själv var. Hon hade precis fyllt 8 år och hennes lillasyster, Solveig, var bara 2 år. Storebror, Börje var redan fyllda 12 och riskerade att bli inkallad till militären och således förväntades slåss för ett fritt Finland. Jörgens mormor och morfar, Elin och Jarmo, hade redan förutspått detta och låtit Börje "försvinna" till bekantas bekanta i norra Finland och där långt ute på landsbygden, där han kunde gömma sig undan de finska myndigheterna.

Solveig gick efter och drog familjens hund, en Granddanois vid namn Cissi, i svansen, något som den gamla tiken till en början tycktes strunta i, allt medan hennes föräldrar satt vid köksbordet och pratade. De hade samma dag fått besked om att Solveig var en av dem som erbjudits möjligheten att få komma till Sverige som ett sk. krigsbarn och med tanke på att hon var så liten skulle få flyga dit. Resan var inte riskfri, även om det var Röda Korset-flygplan och således satt det äkta paret och diskuterade fram och tillbaka hur de skulle göra?

En duns fick mamma Elin kvickt på fötter och fram till Solveig, som hade stupat tvärt efter det att Cissi helt sonika tröttnat på Solveigs lek och inte längre ville bli dragen i svansen och vänt om och gett Solveig en tryckare i sidan som fick henne på fall. Hon skällde ut Cissi medan hon lyfte upp Solveig i famnen, där var barnen alltid välkomna och just nu när de eventuellt skulle behöva skicka iväg ännu ett barn, var värmen och närheten till sina barn ömsesidiga. Hon tryckte Solveig tätt intill sig och önskade att det intre skulle finnas några krig och att allt skulle bli som innan, dvs. innan oroligheterna började. Maja hade hört smällen och skriket från Solveig och kom rusande från det andra rummet alldeles skräckslagen. Hon lugnade sig snabbt och erbjöd sig att ta med Solveig in i familjens sovrum, något hennes mamma uppskattade särskillt mycket just denna kväll.

Elin var mycket tveksam till till att skicka iväg sitt så unga barn och satt gråtandes med händerna för ansiktet. Något av barnen kunde ju komma ut från sovrummet och hon ville inte att, Maja i synnerhet, skulle uppfatta hennes oro. Maja hade redan fattat att hennes mamma var orolig över något, men visste bara inte varför, men hon förstod att hennes föräldrar pratade om något mycket viktigt och det var därför hon tagit med sig sin syster och gått in i familjens andra rum.

Tre dagar senare stod de utanför familjens hus och pappa Jarmo skulle följa Solveig till flygplatsen för vidare transport till Sverige, vart hade de ingen aning om! Mamma Eivor och storasyster Maja stod länge kvar på trappan och vinkade till Solveig och pappa Jarmo, ovetandes om och när de skulle få träffa henne igen?

Det var en rödgråten Jarmo som flera timmar senare kom hem och den kvällen kändes som om den aldrig skulle ta slut, att behöva överge sina barn var något paret aldrig tänkt göra och nu när det var ett faktum kändes det helt tomt. Maja hade gått och lagt sig för länge sedan och sov, även om sömnen var väldigt orolig och att hon hade vaknat två gånger ur sömnen alldeles svettig och ropat efter sin mamma.

En timme senare väcktes familjen av flyglarmet och de kunde snart höra hur oroliga människor rörde sig utanför, i riktning mot det närbelägna skyddsrummet. Elin fick upp Maja och på henne kläder, allt i en ryslig hast. De var oroliga för vad som skulle hända och om larmet var på riktigt eller ej? Svaret kom snabbare än hon hade önskat och en minut senare hördes hur mängder av flygplan närmade sig den finska huvudstaden. Familjen kom snabbt ut ur huset och springandes till skyddsrummet fick Maja syn på alla planen som kom emot dem, även om de fortfarande var på ganska långt avstånd. vid ingången till skyddsrummet trängdes vuxna och barn om att komma in så fort som möjligt. Barn och kvinnor separerades från varandra av fullvuxna karlar som fullkommligt tryckte sig förbi kön för att komma in i skydd från flygplanen och utan den minsta tanken på att barn klämdes och andra vuxna blev trampade på, allt för att rädda sitt eget skinn.


Mer behöver ni inte, får inte läsa, då kommer ni ju aldrig köpa en ev. färdig bok...
Fast, om ni hjälper till att få fason på texten, kan ni ju bli omnämnda i "eftertexterna" på filmen...


När katten är borta...

Hejsan!

Ja så har det då äntlingen börjat igen, ja ekorrhjulet alltså...
Eller, rättare sagt så börjar det i morgon då eleverna/deltagarna kommer och det ska bli jätte roligt!
Så var det då det där med det gamla ordspråket "När katten är borta, dansar råttorna på bordet", ja ni vet och så är det på min blogg ibland, dvs. det finns dom som ungefär vet när och när jag inte sitter framför datorn och vips passar dom på att skriva saker som är något tvivelaktiga, ja enligt mitt sätt att se det iaf...
Petimetern t.ex!! Va då "en lydig man är en glad man", hur att tolka denna kommentar!? Ja eller alla harranger som Mumin kläckt ur sig under de 1-2 åren som jag skrivit denna blogg och allt som oftast då jag inte varit närvarande! Det beror ju förvisso delvis på att hon bor i Marble head, utanför Boston och således är vaken under delvis andra timmar på dygnet, men jag vet att hon även skriver saker mest för att jäklas...
Ta hennes kommentarer idag t.ex, ja det om att jag ska skriva min text/novell/bok NU och inte vänta tills min pension! Har hon inte fattat hur pass uppbokade vi är redan!!?? Hon kanske tror att jag skojar när jag berättar om, ja eller påvisar schema för hur vi får saker och ting att bara för att få ihop dagarna och kvällarna...
Oppps, nu lät det väldigt likt gnäll, sorry, det var inte alls meningen!!
Jag vet faktiskt att hon tänker rätt och defacto att hon anser att det är värt att en dag kanske t.o.m läsa ski... det skrivna gör mig alldeles varm inombords, ja hon é ju inte ens min mamma... I detta "uttal" tänker jag mig hur en mor, väldans trosskyldigt t.ex läser eller tittar i/på barnets alster och tänker kanske en sak, MEN uttrycker nått helt annat... Näpp, nog med rappakalja!!
Dagen har gått i mötenas tecken och bl.a ska en del projekt sjösättas internationellt och det kan ju vara spännande!? Vi har några deltagare som ska ges möjligheten till praktikutbyte i Budapest, några kommer att få resa till Scottlands huvudstad och kanske blir det en tripp till Finland? Dessutom är det ett sk. Youth Summit i juni och det är åter Budapest som står som värd, det är m.a.o en del att gräva ner sig i under våren!!
Nu ska jag umgås lite med familjen och sedan ut en sista runda med Smillan, bara för att sedan kasta sig i bingen!
Tror att det blir en rätt så seg vecka...
God nattzzzzzzzz!

Ett hundliv... dag 9

Voffgrrrrmorrrr!
Ja, som jag trodde och skrev om igår, tror ni att jag hade rätt eller rätt!?
Efter en något konstig morgon, ja husse körde iväg matte, ja jag var också med, sedan hem igem och vår morgonprommis, en lång rackare!
Väl hemma, var gubben  och Jossan kvar, ja en liten stund iaf... Sen försvann husse med dom båda, kanske blev han kidnappad, vad vet jag!!?? Kvar var "endast" barnen... Det är visserligen skönt att dom är hemma, MEN att husse och matte sviker, det är riktigt illa, ja Om nu husse inte blivit bortförd?
Annars har det varit en rätt schysst dag, Jakob har varit ute två gånger med mig och sedan har han och jag spelat X-box, ja jag har kanske mer titta, ja och absolut INTE sovit nått, inte en blund...
Tjejerna stack iväg vid lunchtid och brevbäraren avr sen idag!!
sen kan jag meddela att han, ni vet killen som jag skrivit om, gick förbi med sin matte och tror ni at jag blev besviken då!!?? Han kanske har ett fint inre, men det yttre... Kalla mig gärna för fåfängd, men man kan inte va tillsammans med nån som ser ut som värsta sjuvägskorsningen heller!!
Det har faktiskt varit mycket liv och rörelse utanför vårt hus, ja både hundar, katter och en massa fåglar, rätt skoj faktiskt, ja att vara lite själv hemma och få tid över till annat...
Nä, nu ska jag "vakta" lite, i saccon tror jag...


Söndag, en ödesdag...

Tja!
Så kom den då till slut, trots att jag försökt kämpa emot, ja fast bara lite!!
I morgon börjar vi lärare och på tisdag kommer deltagarna och det ska faktiskt bli både kul och skönt att komma igång igen, jo jag lovar!!
Dagen har varit en lång och skön vila, med softnig framför TV-n, en del handboll och skidåkning och prommisar med Smillan, god middag och kortspel (plump) på kvällen och det hade varit roligt även om jag inte hade vunnit... fast inte lika roligt!!
Thomas och Jossan (El Diva) är fortfarande kvar och åker tillbaka till Stockholm via Köpenhamn och den Amerikanska ambassaden och ett visum-möte för El Diva.
Det har varit några få, men ack så mysiga dagar med bror T och min kära guddotter, som snart beger sig tillbaka till The Big Apple och hennes framtid!!
Nu ska jag umgås lite med dom lite till innan det är dags för kojen och släcka Luman...
By the way, ni vet säkert att jag inte skrivit så mycket om det där med texten som jag började på för ett bra tag sedan och inte heller skrivit särskilt många rader heller... Nu har tiden funnits, ja åtminstone för lite reflextioner och tankar kring en ev. fortsättning... Vi får se vad det kan bli, ja OM det blir något av det hela? Hur som helst, kändes det som om jag kom bort lite från pudelns kärna då jag slutade på Mölledal, men vet ni vad? Tankar, idéer, människoöden och infallsvinklar finns fortfarande kvar, likt en etsning, fastgjuten i det allra innersta av mitt lagringsutrymme och dessutom har jag hittat nya, ja vinklar och vrår i och på min nya tjänst och skola, det kan faktiskt bli riktigt bra!? Sen gäller det att få ihop allt och det är antagligen LÅNGT ifrån det enklaste!!??
Jag behöver dock tid, en massa tid och helst sammanhängande, något som inte alltid är det lättaste att ordna i denna familjen... Ja ja, man ska ha nått att göra när man gått i pension också...
Nä, god natt på er alla glada laxar, ja ni andra oxå!!

Ett hundliv dag 8...

Grrrrmjauuu!

Jag känner mig splittrad idag, å ena sidan är det alltid skönt att vara ute med husse och/eller matte och å andra sidan, tänk er va skönt inne-katter måste ha det!?
Näääää, tänk att behöva på och göra sina behov i en låda...
Då är det mycket roligare att se husse, ja likt en betjänt, gå och plocka upp efter en, ja nån nytta ska man väl ha av dom!? Fast jag blir lite trött på en del av mina "kompisar", ja dom som INTE lyckats tygla sin husse eller matte och således ligger det ganska mycket skit längs stigar och hundstråken, usch!!
I dag var det banne mig rekord, ja vi sov till halv tio!!!??? Ja jag sov ju inte och som vanligt vaktade jag över residenset...
Sen var det frulle och en prommis med husse och Thomas, nice!! Vi var ute i ungefär en timme och sen var det skönt att sträcka ut i soffan må ni tro, ja att jag inte fick särskillt länge!!
Matte började skramla med halsbandet straxt efter att jag lagt mig till ro!!??
Helt plötsligt skulle hon och jag gå ut, ja och träffa Viggo och hans matte Tina. Nu var det en ännu längre promenad, ja minst en och en halv timme, puuuuh!!
Sen var det åtminstone lite paus i allt elände, ja förutom att Saga försvann iväg, Matilda kom hit, bara för att sedan ta med sig lovisa och försvinna igen... Straxt därefter kom grabbarna Karlssons, ja människograbbarna alltså!!
Sen skulle vi ut och skotta, husse, Thomas och Jossan, Oh man what a day!!!
Nu är det lite tungt och husse har tänt brasan, way to go Husse!!
Nää, lite käk på det här skulle inte vara dumt...
Med min känsliga nos kan jag lukta mig till det mesta och jag känner att nått är på gång, fast jag vet inte riktigt vad, ja ännu alltså, men jag lovar att ta reda på det inom kort, alltså shiiiiii...
Ja just det, husse hälsar fast inte så mycket!
Sen är i alla fall husse väldans nyfiken på vad P, E, S och "pizzabagar´n" såg för film igår, ja eller om det var idag!? Sen sa husse att han glädjs åt att dom på andra sidan "kanale" får snön istället för oss...
Vov!

Ett hundliv... dag7

Voffelivoffvoff!!
Ohhh man vilken crazy dag!!!
Vaknade med ett ryck klockan nio, pinknödig som bara den och husse och matte SOV fortfarande!!!??
Jag var tvungen att väcka husse genom att pussa på honom och DET var INTE roligt, men va fan det funkar...
Sen blev det lite ordning, ja med frulle, prommis och sedan lite mys-vila i saccon, ja innan alla straxt efter tog på sig sina ytterkläder och bara lämnade mig!!!??
Ett par dygn senare, ja det kändes som det i alla fall, kom husse hem igen och med honom den där Thomas, han ni vet som jag tycker är lite läskig, fan han é ju en kopia av husse och ändå inte, LÄSKIGT...
Ja, så var Jossan med honom och om henne tycker jag...
Hur som helst, jag insåg att detta kommer att bli en lååååång dag, fråga mig inte varför jag vet, nej bara lite på mig och mina instinkter...
Nyss kom Jakob hem och trot eller ej, moster Lena var med honom... Vad var det jag sa!!!?? Det kommer att bli en sen kväll, ja eller natt, man vet aldrig??
Promenaderna sköts i alla fall och det är det viktigaste och Thomas och jag har funnit varandra, faktiskt en rätt skön gammal gubbe...
Jaha, nu pratar dom om att bädda extra sängar också, alltså shiiiii, det betyder ingen eller väldigt lite sömn för en annan!!! Ni förstår ju att jag måste hålla vakt och det antagligen hela natten, vilken hundliv!!!!!
Nä, nu måste jag passa på att sov... vaka lite vilandes och det framför brasan, tack husse, du vet vilka behov jag har!
God natzzzzzzzzz

Gammal eller ung...

Tja!
Läste precis syrrans kommentar om att vara "oönskad"...
Jag fick självklart en tanke som jag bara måste skriva om, ja fast jag egentligen inte har tid just nu!!
Ni som är företagsledare, ja ni andra idioter och vanligt folk kan också få komma med synpunkter och tankar, fast bara positiva...
Hon, syster yster alltså, som förövrigt för dagen verkar vara lite dyster...
Ja, iaf skrev hon något om att hon också skulle vilja byta jobb och oavsett hur det blir med mitt ev. nya jobb, har jag ingen direkt längtan om att byta jobb, ja om det inte innebär en rejäl löneförhöjning och faktiskt bara då!!
Hur som helst fortsätter hon ungefär som följer och det är att nog ingen vill anställa en som är lite äldre...
Jag tror inte att alla företagsledare är så enkelriktade att de endast tänker sig anställa unga människor, för betänk att dessa är potentiella föräldrar och allt vad det innefattar...
Vidare så har en "vuxen" människa mängder med påsamlad kunskap och nerfarenhet om allt möjligt, något man inte kan köpa för pengar, eller har jag fel?
Däremot bör väl personen som ska anställas ha vederbörlig utbildning och kanske passar inte en "gammal" person till ett reklamuppdrag där det behövs unga mäniskor, eller liknande jobb...
Jag tror att man med någon form av utbildning, rätt inställning, kanske kan en gnutta tur och/eller tillfällighet och lite jävlar anamma, kan komma hur långt man vill och det oavsett ålder, fan bara man klarar av det tänkta arbete som ev. förestår, finns det väl inga hinder!!?
Nej syrran, klinka inte på dom strängarna, fan slå dig för bröstet (fast inte så hårt) och tro på dig själv och all dina erfarenhet och kunskap som du burit omkring på rätt länge nu, ja och sen är det bara att kasta sig ut...
Det gör ju inget om du tar på dig fallskärmen först...
Vad säger ni, t.ex du Petimetern, skulle du anställa en som hade några år på "nacken"??
Näppeligen har jag tid att sitta här och bara förlusta mig, ska iväg med tjejerna för lite shopping!!
Om det verkar som om jag är lättad, så är det bara förnamnet!!! Jag har både gjort min del, samt Lottas arbetsdel vad hemarbetet beträffar, så jag lär förhoppningsvis ligga hyfsat bar till... NEJ Mumin, jag vill INTE höra något som har med sex att göra, men gärna att jag kanske får ett glas vin eller två...
Tjing!

Städdag...

Jippie!!!
Äntligen städdag och äntligen ska huset åter bli rent, ja som varje fredag, ja eller lördag?
I morgon kommer bror T och El Diva (Jossan) så då finns inge tid för städning och dessutom så är det min sista "lediga" dag och då kan man ju inte bara sitta och slappa...
Jag och tjjerna körde in Lotta till hennes skola, hjälpte till att lyfta in det vi handlat på IKEA och fick en liten rundvandring på skolan, den nyrenoverade skolan kanske ska tilläggas!!
Fy f-n va fint de fått och med en massa designade möbler dessutom!! Vet inte om man kunnat använda stålarna på ett bättre sätt, men det är väl inte min sak att diskutera och råda över, men...
Nu är vi åter hemma och tjejerna har redan startat upp städningen av deras lekorgier under ledigheten och det känns lite taskigt att de ska behöva riva det som de byggt upp, men å andra sidan har de brett ut sig över stora delar av övervåningen... Här om kvällen trampade jag på nån leksak som var både hård och vass, fasiken va det gjorde ont och inte kunde jag skrika ut, varken i ilska eller av ondo, det var ju mitt i natten!!
Nu ska det sättas gränser igen och de får hållas i sina lekar, så vida de håller sig på sina rum!!!
Efter städningen ska jag ev. ta en löprunda, ja Smillan behöver ju ändå komma ut och gårdagens löprunda gav mersmak, så vi får se...
Du Mumin, i Sverige finns det också regler för hur och vart man får ha sina hundar lösa och framför allt så är det koppeltvång inne i städerna, men va fan har man koll på sin hund, men en del regler är till för att tänjas lite på, eller?
Jag har nästan full kontroll på Smillan, ja likt den kollen jag hade på Simon, och det i dubbelt syfte!!
Dels vill jag inte att hon ska skrämma folk som vi möter, kanske är de rädda för hundar och det även om Smillan inte är särskillt stor och dels vill jag inte att cyklister/joggare mfl, samt andra lösgående hundar ska få förstöra vår promenad och tro mig det har hänt och det allt för många gånger!!!
Vad är det med folk och sina hundar!? Visst, jag har Smillan lös, MEN jag låter INTE henne gå fram till allt och alla, i synnerhet om jag inte frågat om det är okay, för mig är det oerhört viktig, ja för Smillans skull!!
Det kan vara en rädd, ilsken eller sjuk hund och det vill jag ju inte utsätta varken mig eller Smillan för!!
Jag hade aldrig haft varken Smillan eller Simon lös, OM jag inte haft koll på dem och de lystrar på inkallning och sedan går fot och det oavsett hur nära de mötande oss kommer!!
Näpp, nu måste jag sätta igång med städningen, annars tar det hela dagen...
Chip och sju-putt!

Ett hundliv... dag 6

Tjenare!

I dag/natt var de verkligen helt galna, eller vad säger ni om att husse och matte vaknade redan klockan 06.00...
Inte nog med det, nej tjejerna kom ner till frukostbordet, även om dom nästan verkade vara lika trötta som mig!
Husse släpade ut mig redan vid sju-tiden, ja som vanligtvis, dvs. dom dagar då alla bara lämnar mig vind för våg.
Och mycket riktigt, efter rundan sattes "väggen" upp, jag känner igen deras strategi, sen drog de iväg, alla fyra...
Heeey vänta, det betyder att de kanske glömde Jakob!?

Ahhhhh, det var skönt att ha lite sällskap!!
Nog var Jakob kvar hemma, sovandes som en djupt sovandes trög Lori...
Det var nice att krypa ner hos honom och bara sträcka ut, sova och det på ryggen, så där skönt tryggt!!
Hann nog knappt somna... Nja kanske hade jag hunnit nicka till en aning, då husse och tjejerna kom tillbaka, typsikt!
Åter kom de där jäkla reflexerna i gungning, ja fast jag försökte ligga kvar och ignorera dom, hade jag ingen styrförmåga över min kropp, fan måste be husse söka för det!!
Ja ja, jag var väl lite glad över att husse kom hem igen, men bara lite...
Nu har jag fått lite frulle och kan åter slå mig ner i vakt-läge och passa på allt som händer i och runt huset, Zzzzz...
NÄ NU, VA HÄNDER!!??
Tror ni inte gubbjäkeln tagit fram och startat den djävulska maskinen igen, den kallas tydligen för en dammsugare, om jag fick bestämma namn på den hade det hellre varit livsförstörare...
Jaha, då drar jag ner till Jakob medan han håller på med den skit-maskinen och det brukar ta ett bra tag innan han slutar...
Ni ska se att denna dag blir en riktig skit-dag, säkert har idioten tänkt att vi ska ut och springa också!?
Vågar nån sätta emot!? Jag sätter alla mina ben, ja dom är nästan oanvända...
Jag hörde förresten husse och matte prata om besökare, skit även det!!! Som om det inte är nog att hålla reda på alla som redan finns i detta hus och alla jäkla snorungar som kommer och går, ja som om dom bodde här, fan dom kommer i drösar ibland, ni fattar inte hur jobbiga dom är!!??
Jag försöker skälla så mycket jag bara kan, ja för att de ska bli rädda och aldrig mer återkomma, men då får jag bara skit av husse, vilken korkskalle han är ibland...
Fast i morse hade vi riktigt roligt, jag fick honom att kasta huuur många snöbollar som helst, ja det är en bra egenskap han har, faktiskt!!
Nä, nu ska jag kila ner till Jakob och gosa lite, vi örs!!

Slutet är nära...

Tja!
Vet inte vad som händer i denna familj, men roligt är det fan ta inte!!!
Inte nog med att Lotta, med pengar från att hon haft lärarpraktikanter, köpt en Ifån, nej, nu fick hon, i egenskap av biträdande räka, en Experia (Sony Ericsson), är det rättvist så säg!!??
Jag har siktet inställt på en Sony Ericsson X-10 mini, men det vete hundan om det blir nån?
OM, jag säger OM, det skulle vara så att jag, åter, blir erbjuden tjänsten som jag skrivit om och det några gånger nu, så lär en Iphone finnas med i det paketet, mest troligt iaf enligt Mats, ja han som kontaktat mig och är vän till familjen... Dilemmat är således som så att, OM jag köper en ny telefon (på/med abonnemang) har jag således bundit upp mig på två år och måste således fortsätta att betala för telefonen och det oavsett om jag använder den eller ej!
I nuläget vet jag faktiskt inte hur det blir med det jobbet och det tär på mig, då min nuvarande telefon inte är den allra pålitligaste, på senaste tiden, ingen aning om varför? Kanske kan vara för att jag, i mars, haft den i två år... Tror inte dagens materiella prylar håller mer än de behöver...
Ja ja, jag vet att det är I-lands problem, men det skiter jag i!!

Annars har dagen flutit på i relativt lugna drag, ja för att vara familjen Woll alltså...
Ni skulle ha sett Smillan på löprundan idag, gosse va roligt det var att se henne skutta, ja eller studsa över snövallar och skidspår, hur skön som helst!!
Hon har verkligen fått kämpa på rundorna idag, i morse hade hon stora snöklumpar på benen och det såg ganska roligt ut när hon tog sig fram.
Efter rundorna har hon varit stendöd och skulle hon påstå nått annat, är det ren och skär lögn!!
Själv hade jag faktiskt kunnat springa minst dubbla sträckan, ja förvisso sprang vi bara sex kilometer, men det var inte direkt renskrapade stigar och gator vi sprang på...
Det är faktiskt så att suget efter träning i allmänhet har börjat återkomma till mig och det efter en lång tid utan varken ork eller sug...
I morgon ska jag och tjejerna köra Lotta till jobbet och få titta lite på deras nya lokaler som ska tas i bruk på måndag, ja vi ska också hjälpa henne med att bära in lite inköpta varor från IKEA (Lotta och jag var där och shoppade i går. Sen är det veckostädning, hur kul som helst...
På lördag landar bror T och Jossan här för några dagar, kul som bara den!!!
Tänk om man kunde lura brollan på hans X-10 mini, mot massage eller nått!!?? Näääe, skojade bara, jag ska sluta tjata om en ny telefon och om min inte fungerar kan jag ju alltid ta Lottas gamla...
Natti natti!

Hundliv... dag 5

Hej hopp!
Har haft fullt upp idag, ja från saccon bredvid husses säng, till saccon i vardagsrummet, ut på morgonprommis, för att sedan landa i saccon igen, Det efter att husse sköljt av mina smäckra ben från ungefär två ton snö!!!
Fattar ni va jobbigt det var att ta morgonrundan!!??
Sen sov jag ett par timm... en liten stund, ja eller rättare sagt så vakade jag med slutna ögon...
Lunchprommisen var mysig, då hade vädret bättrat sig och blivit lite kyligare, ja så hade det slutat snöa också!
Sen låg jag och vilade lite till, i husses knä, sköööönt!!
På eftermiddagen, drog gubben på sig löparstassen igen, ja han behöver visserligen träningen, men helt ärligt, det har kommit minst tio centimeter snö!!!?
Vi sprang, ja iaf husse, 6 kilometer och jag minst tio... Det var visserligen inte så lätt att vara utanför "spåret" eller om man kanske skulle kalla det för den upptrampade stigen...
Nu ligger jag och softar på min röda fina kudde, framför brasan och om husse försöker få mig att gå ut de närmsta timmarna, kommer jag låtsas vara döv...
Vi hörs i morgon, ja eller senare, vem vet när datorn blir ledig igen!?
Gruff, gruff...

Ett hundliv...dag 4

Onsdagen den 4 januari, nej den 5:e är det ju...

Hej!
Jag vaknade i natt av att jag drömde om gröna ängar, varma härliga vindar och en simtur på Ribban och det var såå verkligt och så skönt! Tror ni jag blev besviken då jag slog upp ögonlocken i morse!?
Det har dessutom kommit mer snö och husse, han skottar på i oförtruten takt, visslandes på nån gammal låt om nån gubbe i en låda och nån som fick smaka gatan, fy hundan, det kan inte vara gott!?
Vi hundar är ju mycket mer sofistikerade än människor... Förresten, nu på morgonen när husse och jag var ute och jag gick där längs gatan och nosade lite, fick jag upp doften av den där killen jag skrev om här om dagen och nosade mig fram till den plats där lukten kom ifrån. Han hade markerat så fint, jag tror nästan att det var i formen av ett hjärta, vilken man alltså!!! Jag tror faktiskt att jag är kär!!? Jag var bara tvungen att nosa och, ja smaka lite...
Lite längre fram hade han dessutom satt sig, ja för att göra nummer två ni vet och att dömma av den doften, får han en del rester, chilli con carne tror jag han hade ätit igår?
Oavsett detta, verkar det som att han faktiskt flyttat in i området och jag vill så gärna träffa honom!! Ska försöka lura iväg husse åt det hållet även nästa runda...
Sen har jag även tänkt lite på dig Tucker och av vad jag förstått så bor inte du i närområdet direkt? Jag hörde husse och matte prata om din matte och hur gammal... Nej, jag kanske inte ska skriva om allt de pratar om!?
De pratade i alla fall om att försöka få till att åka och besöka din matte och det hade varit jätteroligt att göra!!
Tänk, då får ju vi träffa varandra och "hänga" lite??
Ja, OM jag nu får följa med!? Ibland är dom såå själviska och åker iväg utan att jag får följa med och jag kan inte riktigt förstå hur de tänker!? Jag har det visserligen bra med mornor, ja nått gott varje dag blir det ju!! Fast mormor säger att vi inte ska prata så mycket om det till husse förstås!?? Jag fattar inte varför, då det hade väl varit bra för honom att veta att jag har det bra, ja nästan bättre än vanligtvis... Hur ofta tror ni att jag får nån efterrätt i detta huset?? NEJ, då får man nog söka upp det själv! Barnen och i synnerhet Jakob, brukar ha lite godis liggande i sina gömmen, gömmen som jag snabbt lokaliserade, för vem tror dom att dom har att göra med!!??
Nä, nu hör jag att tjejerna har vaknat, riktiga sjusovare är vad dom är!!
Vi hörs senare!!
Voff på er!

Rätt och fel...

Morgonstund har guld i mun, brukar det ju heta...
Själv känner jag mig som om jag vore överkörd av en ångvält, trött efter halvtaskig sömn, pressad över att råka skriva fel datum (igen) och mitt hår känns platt!!? Ja visst ja, det lär alltid kännas och vara platt eller inget alls...
Nä, skämt åsido, jag tänkte på något av det ni skrivit de senaste dagarna och tänkte försöka ta upp vissa trådar?
Mumin, visst finns det för och nackdelar med snömängden vi fått denna vinter och jag kan tänka mig att vi har mer att vänta då januari ännu bara ligger i sin linda... Jag förstår alla, i synnerhet äldre människor, som faktiskt måste ut och skotta, eller av andra skäl har olika ärenden som måste avhandlas, ja allt från jobb till att komma ut och rasta sin hund eller "bara" sig själv...
Hos oss är vi ålagda att skotta vår tomtgräns!! Det betyder för mig, en sträcka på 40-50 meter och det kan tyckas vara en smal sak? Ett av problemen som uppstår, ja en vanlig arbetsdag, är att man inte alltid hinner skotta direkt på morgonen, dvs. innan man ger sig av till sitt arbete och när man sedan kommer hem, kan det vara svårt att få bort snön, som då kanske pressats ner och kanske smällt en aning under dagen för att sedan frysa till igen!?
Jag har inte haft några större problem med skottningen, ännu och brukar alltid skotta så fort jag får tid. Jag vet hur jobbigt det kan vara för många att annars ta sig fram, ja så som de som kommer dragandes på barnvagn, rullator eller kanske bara är gammal och trött? Jag vet defacto att Magnus (ni vet) inte har det helt lätt när gatorna ligger snötäckta och kommer således inte ut på samma sätt som han annars gör! Han kan inte rasta hundarna, har svårt att ta sig till sin rehab, ja osv... Hur många med honom tror ni inte har liknande problem?
Förutom gator som vår, dvs där vi faktiskt har en skyldighet att skotta fritt, är det på gator som kommunen ska/borde skotta katastrofdåligt underhåll och jag kan inte fatta varför!!?? Jag kan förstå att plogbilar, traktorer och andra plog- och snöfordon inte räcker till i vissa situationer, men varför kan man inte ta in handkraft!!?? Jag minns när jag växte upp att det fanns en hisklig massa gubbar som handskottade rent övergångsställen och även andra stråk som var väsentliga för folk i allmänhet och för gamlingar, skadade och sjuka i synnerhet!! Varför inte "ge" arbete åt alla som har hälsan och är arbetslösa, förlåt arbetssökande!!?? Jag är helt övertygad om att många av dessa aldrig skulle ta i en snöskyffel ens och än mindre ge sig ut i kylan för att skotta och då har dessa genast försatt sin chans att vilja ha jobb... Nja, kanske lite hårddraget, men ni kanske förstår min tanke på hur man faktiskt skulle kunna finna en win-win situation!!?
Nääe, nu känns det som att jag ska byta ämne för ett tag...
Jag fick en fråga från Petimetern och det var huruvida Änglagård skulle passa hennes döttrar på 8 och 11år?
Mitt svar är följande, att Lovisa fyller snart 12 (är således 11) och Saga fyller 9 (är 8 nån vecka till!) och de har tillsammans med oss, sett Änglagårdsfilmerna, dvs 1 och 2. Dom tyckte att båda dessa var både sevärda och roliga, sen tror jag inte att de förstår alla små detaljer i filmerna, men det var inget som hindrade eller förstörde filmerna för deras räkning. De fann den nya filmen som en riktigt rolig och bra film och kunde uppskatta filmen, ja på det sätt som de uppskattat föregångarna. Frågan är då hur dina flickor ev. skulle emottaga denna typ av film? Jag vet ju inte vad de tittar på för filmer och inte heller vad de är för "sorts" tjejer, men jag har svårt att se at de inte skulle uppskatta den nya filmen om Änglagård?
Jag vet att tjejerna tycker att Narnia-filmerna är lite läskiga stundtals och kan lätt leva sig in i de filmer de ser och således kan följden av filmer som Narnia återkomma i sömnen, med den följd att de vaknar på natten...
Däremot hade Jakob mycket hellre sett Narnia och han valde dessutom bort Änglagård och stannade istället hemma, så rätt eller fel, svaret är, jag vet inte?
Om ni ska gå och titta på Änglagårdsfilmen, BÖR ni dock ha sett ettan och tvåan INNAN!!!
Näpp, nu ska jag göra lite nytta!!
Ha en bra dag!

Ett hundliv (x-tra)...

Voff på er!
Jag bara måste gnälla och skälla av mig lite hos er...
Gnnnnäällll, gnyyyyyyl, voff vofff, morrr och morr!!!
Ahhh, nu känns det lite bättre.
Efter en underbar morgon och förmiddag, har eftermiddagen och kvällen varit skit!!!!
Jag insåg att nått var på gång när husse kommer upp från källaren, iklädd löparstassen och höll på att knyta löparpjucken... Japp, löpning på gång och inte den där lugna mysiga prommisen som jag hade sett fram emot...
Sen trodde jag inte mina ögon när gubbdjäveln drar ut mig till golfbanan!!!???
Där springer han och svettas, halkar omkring och håller nästan på att trampa på mig och har sen mage att ropa glada tillrop åt mig, fy fan för djup snö!!!
Okay, när det var över och vi kommit hem gick allt i en rasande fart och rätt som det var bara drog alla och lämnade mig kvar alldeles ensam, schysst alltså!! Först var jag ruskigt besviken, men det gick över på några röda och sedan hittade jag en gosig plats i saccon, som husse placerat i den inre hallen.
När dom kom hem igen hade jag egentligen inte alls lust att vara så där glad som dom förväntar sig av mig, men av någon anledning kunde jag inte hålla svansen stilla och sedan rycktes jag liksom med med hela kroppen, vete fasiken vad som egentligen hände, mysko!!
Okay, nu var jag ju ganska glad ändå och husse pratade om en promenad och det med tjejerna och nån annan som jag inte hörde vem det var.
Vi drog iväg, hur mysigt som helst, ja innan jag visste vart vi var på väg...
Vi stannade till utanför Viggo och Emmeths hus och nu kom dagens andra riktiga chock, dessa båda skulle gå ut med oss!!!?? Hur kan husse bara göra så här med mig!!?
Och inte nog med det, nej de skulle följa med oss hem också, ja och sen skulle de bjudas på mat också, MIN MAT!!! Viggo är ganska lugn av sig, men äter som en hel elefant, ja tror jag iaf? Emmeth, den grabben måste ha nått fel i hela sig!!!?? Han kan inte sluta hänga efter mig och förstår inte att ett nej är ETT NEJ!!! Jag var tvungen att tukta honom, ja det var faktiskt riktigt uppfriskande och skoj!! Njaee inte roligt alls egentligen, nej bara irriterande... Nu ska jag lägga mig och vila, jag é faktiskt helt slut och hoppas att husse glömmer bort kvällsrundan...
Hej på er!

Bowling och dagis...

Tjenare!
Efter en lite trög start av dagen, har den hyfsat till sig genska rejält...
Smillan och jag drog iväg på en uppfriskande löprunda på golfbanan, härligt att pulsa i djup snö!
Vi sprang i 40 minuter och efteråt var vi ganska nöjda.
Sedan var det dusch, lunch och tjoff iväg på bowling, det med Timrins!!
Kul att göra saker med barnen och deras kompisar, ja fast ingen av oss lär ha skrivit in oss i nån form av bowlingens hall of fame direkt, men kul som fanders!





Efter det var det så dags att hämta och gå ut med "grabbarna Karlssons", ja hundarna åsyftar jag då...
Viggo och Emmeth är ett rätt så udda "brödrapar", eller vad säger ni, ja om ni kollar på bilden nedan...



Jag vet att det inte är världens skarpaste foto, men ni ser nog skillnaden på dom?
Emmeth är han som har ADHD och således har svårt att stå still...
Han ra inte låta Smillan vara i fred och hon tuktar honom duktigt...
Nu ska jag laga middag till mig och barnen, Lotta var bortbjuden, ni vet de där höjdarna alltså...

Ännu en ledig dag...

Tja!
Jag skiljer på min och Smillans bloggande, vill inte riktigt frottera mig med hennes skrivande...
Vi var på Entré och åt samt tittade på Änglagård (3) och ingendera var en besvikelse!!
Jag hade låga förhoppningar på filmen och det även om både jag och övriga i familjen uppskattat de två tidigare filmerna! Det brukar inte (enligt mig) bli bra med en massa efterföljare, fast det finns ju alltid undantag och denna film var ett sådant!! Filmen utspelar sig 16 år senare och det är defacto 16 år sedan den förra filmen gjordes!!
Jag ska inte gå in på handlingen, men för er som har sett någon av de tidigare filmerna, kan jag säga att de fortsätter i ungefär samma spår...

Idag är ytterligare en "ledig" dag och jag och barnen ska tillsammans med Timrins sticka och bowla på eftermiddagen!! Det är brukligt att vi så gör under dessa dagar efter jul- och nyårsfirande... Normalt sett brukar även Karlssons vara med, men dom skulle till Helsingborg och hälsa på, samt "tura" lite över sundet till Helsingör...
Jag har lovat att rasta grabbarna efter bowlingen, jag alltså Viggo och Emmeth!! Det är nästan så att man skulle ta foton på gänget, ja Smillan, Viggo, Emmeth och mig själv, antagligen en märklig bild... Ja ska försöka få med mig Lovisa och Saga ut så kan det dra av några foton på oss!? Kan se framför mig hur mötande folk tänker... Hade det inte räckt med en hund!? Eller, varför ha tre olika sorters hundar? Kanske tänker dom, stackars sate, har nu frun lurat på honom två extra hundar, en liten råtta och en gammal grå en, ja och en mastodont-hund!?
Ja ja, vi får se vad som blir av detta?

En annan sak som jag tänkt på, är detta med nyårslöften, ja jag vet att du skrivit om detta Mumin...
Iaf. Jag tror inte att man behöver vara Einstein för att lista ut vad en del tänker sig för nyårslöften...
Om vi börjar med mig...
Jag skrev något om Golf, Familjen, Hälsan och Jobb, eller hur?
Det är inte så långsökt att tänka sig att jag vill kunna spela golf igen och gärna så bra att jag slår bror T...
Familjen, ja man vill ju finnas där för sina barn, ja och Lotta också för den delen!
Hälsa och friskvård - här måste mål sättas upp och det snabbt, då jag håller på att förgås i ett mörker av lathet...
Vad jobb beträffar, ska jag ligga lågt och OM ett erbjudande kommer, ska jag noga tänka igenom läget, som ni alla vet, pengar är inte allt... Nu när lotta antagligen kommer att jobba lite mer, är det inte dumt att jag drar ett större lass på himmafronten, för familjens helhets skull! Jobb, de kommer och går, men familjens medlemmar, det är nått som består och förhoppningsvis för alltid!?
Jag vet, eller rättare sagt, tror mig veta vad kusse Malin har ålagt för löfte...
Hennes bror, Rille, vet jag också på ett ungefär vilka löften han tänker sig försöka bemästra och jag vet vilka som INTE kommer att prioriteras... En sak är säker, den om att han skulle spöa mig i plump, den kan du lika gärna glömma redan nu!!
För min mors räkning, kan jag säga att jag tror att vi kommer att se hennes signatur "Lilla My" lite då och då på kommentars-sidan under detta år? Mumin då, jo hon har redan börjat jobba starkt på ett av sina nyårslöften (jag har nämligen pratat med Tucker...). Bror T, hmmm, jag har inte hört honom säga något om några löften, men man kan tänka sig att han ska bli ännu bättre på att gå, spring eller cykla till och från jobbet under 2011...
Näpp, nu måste jag kila vidare, dvs. till Karlssons för att hämta nycklar till huset!
Vi hörs säkerligen lite senare...

Ett hundliv...dag 3

Tisdag den 4 januari 08.30

Hej!
Ja, som ni ser var det ett tidig uppväckelsemöte i dag också, inte bra för min skönhetssömn och för husses del ska jag inte ens nämna hur han ser ut på morgonen, ingen skön syn, knappt så man vill synas ute med det spöket...
Nåja, han är ju ändå mitt ansvar och det är väl bara att bita i det sura gamla benet och leva med det!?
Jag bara måste berätta om en grej som hände igår, ja egentligen flera saker, men jag börjar med det viktigaste...
På kvällsrundan i går kväll, som förövrigt var lite annorlunda då matte helt plötsligt skulle med!!?? Vet inte om hon undrar varför prommisarna tar så lång tid eller nått annat, men det är långt ifrån vanligt att hon följer med. I alla fall, när vi gick där, jag upptagen med mitt och husse och matte gick och babblade som vanligt, kom plötsligt en ny doft emot mig och jag tror att jag är kär!!? När vi kom närmare markeringen började mitt hjärta att bulta allt snabbare, den doften var stark, ja alltså doften från en stark kille!! Jag blev knäsvag och hade det inte varit för husses vissling, hade jag nog stått där än... Nu hoppas jag att han flyttat in i området och inte bara passerat, ja är säker på att han é huur snygg och muskulös som helst, jag bara känner det!
Sen kan jag berätta att alla i familjen, ja utom jag och Jakob var och såg på Änglagård igår och vad jag förstod så var det en riktig skräpfilm, inga hundar överhuvudtaget, skandal alltså!! Husse var i det närmaste lyrisk över filmen och sa att det var en riktigt feel good-film, men jag hävdar att det måste vara en skitfilm!!
Den sista grejen jag är lite upprörd över är ett program som familjen tittade på här om dagen, Fångarna på fortet hette det visst? Där var det två lag som skulle tävla mot varandra och det ena laget bestod av unga bloggartjejer och jag bara säger det, hade jag börjat blogga lite tidigare, hade jag varit gjuten i den uppställningen!! Nej, en sån bild av oss unga bloggare borde förbjudas, vi är mycket starkare än så och inte alls så ytliga som dom där blonda Bella och allt vad de kallde sig för... När kommer det nått bra TV-program för oss hundar kan man fråga sig? Det är konstiga program om problem-hundar, ja eller om det är hundarnas hussar och mattar som är problemen, jag vet inte riktigt? Varför finns det nästan bara program om konstiga människor och djur egentligen, inte om stjärnor som mig, ja jag är ju inte riktigt upptäckt ännu, men...
Hur som helst, nu måste jag bara skriva lite om kommentarer som jag fått in, jätte roligt!!
Tucker, vad jag förstår så verkar din matte vara lite skruvad hon också? Varför ska det vara så svårt att hitta riktigt bra människor nu för tiden? Fast hon verkar ju vara relativt bra ändå, ja som min husse. innerst inne alltså.
Du verkar veta hur man gör för att tämja hussar och mattar, har du nått knep som du kan lära ut? Jag försöker allt, från att skälla så där lagom mycket framför skåpet där godsakerna finns, krafsa lite nätt på husses ben och se lidande ut, ja har t.o.m försökt rulla runt och gå på bakbenen, men han fattar ingenting och så slutar det med att jag slickar hans händer för att få eventuella rester av mat eller godis i mig, ja ett riktigt hundliv är vad det är.
Jag tar gärna emot tips från dig Tucker, ja eller andra som har bra idéer om hur man kan få människorna tt göra som man vill!?
Du Petimetern, jag hade varit glad om matte kom iväg på nått hoppställe, har du nått bra ställe för husse också!? Hans problem, ja eller snarare mitt problem, är att han startar dammsugaren i tid och otid, mest då jag försöker ta mig en tupplur!!! Sen sitter han och ror (ja han säger att det kallas för det...) i vardagsrummet, fast det låter inte så mycket och då vet jag vart jag har honom och kan koppla av under den stunden som han håller på.
Min familj é egentligen bra, men dom har lite konstiga idéer och sen gerjen med att de alla har egna viljor, det är bara Saga och Lovisa som jag har lite kontroll över, men det har krävt mycket jobb må ni tro!! Ta husse t.ex, tror ni att jag får bestämma vart vi ska gå!? NEJ, vi ska gå långa rundor, fast jag kanske är jätte trött eller har PMS eller nått, det är som om han inte bryr sig... Jag har hört honom säga att "en fast hand och tydlighet är bra för varje hund"!!! Va fan vet han om det!? Han tror att han é nått, jag tror att jag ska göra revolt, ja bara gå eller springa åt motsatt håll nästa gång vi går ut. det ska jag!!
Nä, nu hör jag hur husse är på väg mot min matskål, det vankas frulle, måste dra!!!
Vi hörs senare, ja tror att husse och barnen skulle iväg och bowla i eftermiddag och då kan jag kanske passa på att skriva, ja eller så ska jag vila i husses säng, fast jag inte får!!
Gruff gruff!

Ett hundliv...

Måndag den 4 januari

Hej min kära dagbok!

Väcktes abrupt av husses väckarklocka i morse och fattade först inte vad det var, var faktiskt helt slut.
Husse och matte gick upp och helt plötsligt kändes det som en helt vanlig dag, ni vet det där med att alla i ens familj bara sviker och lämnar mig i sticket och det under typ hele dan...
Jag minns inte riktigt vad som hände, men jag vaknade till igen när jag hörde dörr-larmet, ja den låter när nån öppnar dörren, antagligen för att husse och matte ska veta att nån kommer? Vet faktiskt inte varför de skaffade en sån onödig pryl när dom har mig, det är ju en av de roliga saker man har i det här huset, ja skälla åt folk som kommer innanför porten alltså...
Hur som helst, jag var ju tvungen att bege mig ner för att se vad som försiggick och det var bara husse som hämtat tidningen, typiskt alltså!
Det kanske i och för sig var lika bra att byta softarställe...
Jag la mig till rätta i saccosäcken istället och somnade om, hur skönt som helst!
Sen började dom röra på sig och liksom göra sig iordning, schysst tänkte jag, dagens första prommis och med tanke på att båda pälsade på sig, var möjligheten till en långpromenad ganska hög!?
Ack vad jag bedrog mig, husse och jag gick ut och han stannade vid bilen... Sen körde vi in matte till hennes jobb och jag var fortfarande osäker på vad som skulle hända här näst??
Trot eller ej, men vi körde banne mig hem igen, helt osannolikt!!!??
Sen gick vi en runda i området, hur kul va det då på en skala?
Ja ja, när vi kom hem igen fixade husse iaf en god frukost, ja han har köpt en ny säck med mat... kul eller hur!?
Efter det mysade vi lite i soffan, jag tror husse kollade nyheterna, men é inte helt säker, jag nickade till lite...
Två timmar senare var det dags för tjejerna att äta frukost, orättvist som bara den och vilken frulle sen, ostmackor och varm choklad, jäkla skitgubbe!!!
Sen blev det lite bättre igen, jag och husse tog ytterligare en prommis och nu en betydligt längre sådan, ja ja han är ganska okay ändå.
En annan sak som slog mig här om dagen var huruvida min husse är rasist eller inte!? Han tycker bäst om när vi träffar andra av "min sort", ja som han brukar säga!!? Han brukar också säga att OM jag skulle få gå lite "längre" så skulle det vara med typ Ozzy eller Nisse, ja det är två andra dvärg schnauzrar... Själv hade jag nog föredragit Zlatan eller Ture... Zlatan är en sån där eldigt intensiv Jack russel-kille och Ture en trygg och lugn dansk-svensk gårdshund, hur charmig som helst! Ozzy är väl okay, kanske lite väl ung, men Nisse, han é typ 90 bast!
Hur tänker husse egentligen!? Ibland går inte hissen ända upp på honom!!
Nä hör ni, nu måste jag checka läget i familjen, tror faktiskt att Jakob sover än, dax för Mission Impossible!!
Ha en bra dag på er och ta det lite lugnt i trafiken!

Måndag...

Hallå i etern!
Så var det då måndag igen och bara en veckas ledighet kvar, det är för tradigt!!
Var uppe med tuppen ändå, man vill ju inte missa nått!
Jag körde Lotta till jobbet, ja fan nån måste ju dra in stålar till familjen...
Så här i januari, är kontot något ansträngt...
Ja, det är ju ingen ko på isen, men fan va det kostar med alla julklappar som Tomten sen får cred för...
Jo det var ju det om nyårslöften osv...
Det var inte många kommentarer om huruvida ni givit några nyårslöften eller ej...
Man kan ju tänka sig att ni så gjort, MEN inte vågar eller vill berätta för allt och alla om dem!? Då har ni kommit till rätt ställe, för här förmedlar vi inget vidare, ja dvs. om det inte är särledes dumma eller på annat sätt intressanta löften som givits...
Ett bra exempel på att ha större cjans/möjlighet att lyckas med sina löften är att just berätta för så många som möjligt!! Du sätter då press på dig att verkligen genomföra löftet/löftena... Som ICA-Stig, han fimpar i rutan och lär inte kunna se åt en cigg utan att få sig en gliring, smart, riktigt smart om man nu vill åstadkomma en förändring alltså...
Rille skrev nått i stil med, jag har gett ett löfte och sen några fler som jag vet att jag inte kommer hålla... Nått i den stilen iaf... Är det då lönt att överhuvudtaget uttala löften, ja som man innerst inne redan vet kommer att fallera!? Visserligen är Rille ärlig och det ska han ha cred för, MEN lite tokigt är det att ge olika löften som man vet att man inte kommer att hålla...

Själv har jag skrivit ner ett par saker som jag tänker genomföra, fast dom tänker jag hålla för mig själv, dvs. ända tills jag genfört dem, ja eller vad som nu krävs...
Jag ska ge er några hintar helt utan rangordning...
-En sak har med golf att göra.
-En annan med jobb.
-Tredje grejen har familjen som ledstjärna.
-Min fjärde, bloggandet.
-Den sista som jag tänker hinta om handlar om friskvård.

Så, nu kan ni fundera, gissa och tro bäst ni vill...
Ha nu en riktigt skön (arbets)dag!!
Pöss och böss på er...

Ps. Glöm inte att läsa Smillans blogg-dagbok senare idag...Ds

Grattis till...

Tja!

Ett stort GRATTIS till vår lilla "råtta" som idag fyller 3 år!!!
Vart tog dessa åren vägen kan man då fråga säg...
Dagen har gått i Smillans tecken, dvs. en skön skogsprommis i Bokskogen.
Lite lyxig frukost, ja och middag också för den delen!
Presenter har hon också fått, lite tuggben osv...



En annan sak som slog mig så här på det nya året, var att jag kanske skulle skriva en dagbok a´la Smillan...
Ett hundliv, eller nått!?
Ja, vi får se om det blir nån hit och fortsättning!?

Söndag den 2 januari...
I morse var vi alla fortfarande rätt så trötta efter nyårsaftonens firande och gårdagens slappedag, så det var med glädje jag lät husse och matte sova länge... Om ni lovar att inte säga det till husse eller matte, ska jag berätta att jag kan och gärna håller mig betydligt längre än dom tror att jag gör, framförallt är det husse som gärna ska stressa ut tidigt som synden... Det är ju lite bättre just nu, dels för att det är vinter och dels för att han inte kan spela så mycket golf för sin rygg, disk... någonting hörde jag dom prata om!!?? Jag ser honom alltid stående vid diskbänken och inte ser det ut som om det är nått fel på honom!? Ja, ibland vet man inte vad människorna menar med olika saker som de säger och om de själva vet vad de pratar om? Jag ska inte gå in på detta ämne just nu, men jag ska försöka komma ihåg att berätta mer om husses märkliga beslut och saker som han och matte pratar om, ja ni får se eller höra om det vid ett senare tillfälle.
I dag är det min födelsedag och visst har det varit lite lyxigare än annars, men helt ärligt, inte såå mycket bättre... Antingen är min husse och matte lite snåla med maten och tiderna, ja eller så blir det inte bättre än vad det är? Jag snackade med några kompisar och jag har förstått att det är stor skillnad på hur mycket tid och uppmärksamhet olika hundar får och att jag och Viggo har det rätt bra trots allt... Emmet, alltså Viggos halvbrolla är så liten att han inte orkar följa med på de långa rundorna, men han verkar vara rätt nöjd ändå?
Jag låg och gosade framför brasan, ett riktigt lyxigt ställe må ni tro, när friden stördes!! Matte kom in och började flytta på både mig och fåtöljen jag låg på och började hoppa hopprep, störigt som bara den!!!
Tänkte att jag lika gärna kunde gå ut till köket och skriva lite till er, ja medan hon blir klar, det går ju inte att få nån ro i det rummet innan kärringen slutar...
Hur som helst, nu har hon faktiskt slutat och jag måste dra in och fånga lite av den sköna värmen, men jag försöker hitta lite tid att skriva några rader i morgon.
Voff på er!
Checka in min snygga löpstil, är jag inte bara föööör snygg!?



Ja, eller vad säger ni om nästa pose...



Ja visst ja, husse ville att jag skulle lägga upp ett foto på hans nya Nespresso-bryggare, som om det är nått att visa!?

Voff voff på er!!

Ett nytt, helt orört...

Hej på er!

Så startar vi då alla ett nytt oskrivet blad, dvs. så till vida att det är ett nytt år som på olika sätt ska avverkas...
Jag vet inte om och vilka löften ni givit under nattens skälvande minuter runt tolvslaget, men frågan är OM och VILKA saker som är viktiga för dig och ditt välbefinnande under detta år, ja eller för framtiden!?
Själv har jag inga uttalade löften eller mål som jag "måste" genomföra till sista droppen, men visst har jag en del tankar om hur året kan tänkas genomföras...
Jag tycker själv att jag redan sköter mig relativt bra i de allra flesta fall...
Jag tror mig vara en hyfsad farsa, en rimligt god äkta man, faktiskt en riktigt bra lärare... Vidare så är jag ganska schysst mot Smillan, hör ungeför en gång i veckan av mig till min mor och kanske kunde bli bättre på att ringa mina syskon, men å andra sidan så fungerar antagligen telefonlinjen från båda hållen... Jag menar bara att vi syskon inte direkt ringt ner varandra detta år...
Nu ska jag fortsätta med pizza-baket och får återkomma i ämnet...
Vad har ni gjort för löften till varandra eller er själva? Det hade varit roligt att få ta del av dem!

RSS 2.0